[]

Bir cihazın fiyatı bu kadar oynar mı !

www.syndeck.com

bakınız linkteki canon eos 450 d model makinenin satışı sitede 332 euro olarak gözüküyo yani tl'ye çevirirsek 700 ile 800 lira arası bir şey.. ancak bu makineyi garantili olarak 1500, spot olarak 1100-1200 liradan aşağa bulmak imkansız türkiye hudutları içinde. ne olursa olsun bu tarz cihazların fiyatı hakikaten 2 ye katlayacak kadar artabilir mi türkiye de ? Sonuçta bunu 332 euro'ya satan yabancı sitedeki adamda kar elde etmiyor mu? Birde benim bu makineyi bu site üzerinden bir türk vatandaşı olarak gümrüğe takmadan alma şansım hiç mi yok ?

edit: Acaba bir yanlışlık mı var baktığım sitede.. ebay'de falan bakıyorumda pek fiyatı uyuşmuyor. yoksa bişeyleri mi gözden kaçırdım ?

 
yurtdisina cikip kendin yaninda getirirsen sorun olmaz.
onun disinda vergi babam vergi. bindikce biniyor namussuz.

  • sourlemonade  (17.02.09 23:35:36) 
üstad el insaf 2 katı oynuyor bu ne iştir ya !! Yurt dışına çıksam zaten hiç durmazdım, ya da bir tanıdığım olsa hiç tereddüt etmeden aldırtırdım..


  • joehigashi  (17.02.09 23:39:37) 
almanya fiyatı 26bin€ olan bir bmw'yi 68bin € ya satmaya çalışıyorlar bu fiyat farkı bişey değil pek.


  • buffy de vampir sayilir  (17.02.09 23:40:04) 
bir kere bu mal gümrüğe girecek. senin bundan kaçışın yok. bu fiyat genelde singapur, çin piyasasınınkilere yakın. senin burda bakacağın ilk olay makinanın orjinal olup olmadığıdır. biliyorsun artık her şeyin sahtesi yapılabiliyor. ikinci olay ise bu sitenin orjinal olup olmadığıdır. bunları sağlama aldın mı alırsın makinayı bir şey olmaz.

fiyat konusunda tereddüt etme yalnız. çünkü normalde zaten singapur'dan bu fiyata alınan makinaya tr'ye girince gümrük, garanti, vergi vs bindiği için fiyat zıplıyor. ancak ilk kural dediğim gibi güvenilirlik.
  • pomolilik  (17.02.09 23:40:40) 
buffy de vampir sayilir'in soyledigine ek yapayim, ordan anla.

mercedes-benz'in turkiye sitesine gir. fiyat listelerine bak. aracin fabrika cikis fiyati ile anahtar teslim fiyatlari arasindaki farki gorunce (hatta yanlis hatirlamiyorsam orda alinan tum vergiler vardi detayli olarak) sasirmazsin alacagin makinedeki fiyat oynamasina. malesef durum boyle turkiye'de.
  • sourlemonade  (17.02.09 23:45:04) 
Nintendo Wii Amerika'da 250 dolar, Türkiye'de 800 lira... Daha bir şey demiyorum. Ama gittigidiyor.com'da Amerika'dan getirtip az bir kârla (gerçekten az) satan kullanıcılar var. Çok kez oradan aldım, tavsiye ediyorum. Siparişle istenen ürünü de getiriyorlar.


  • tavsan hummasi  (18.02.09 00:11:09) 
aynı makineyi ağustosta moskova'dan 1024 dolara aldıydım garantili falan.. o sırada türkiyede fiyatları 1750-1800 civarında idi


  • pascha d  (18.02.09 00:53:41) 
biz gümrük birliğine niye girdik bmw vs konularda? alman malı yani.


  • andy kaufman 2  (18.02.09 01:23:54) 
valla ben fotoğraf makinesinden hiç anlamam ama eos bişiy d modelini abim kullanıyor. yurtdışından almış. aşmış bir alet. bir iş için kullandım hasta oldum netliğine filan, makine benden yetenekli kendisi sadece tuşa basılmasını istiyor filan. ve fiyatı 1-1,5 sene kadar önce de yurtdışında buradakinin 2 katıydı. yani hep böyle bu işler.


  • darknum  (18.02.09 02:13:42) 
kdv kadardır diyen arkadaşa bi apple fiyatlarını karşılaştırmasını diliyorum. saygıyla öpüyorum. hatta herhangi bir elektronik aleti karşılaştırmasını tavsiye ediyorum. bu sefer öpmüyorum.


  • darknum  (18.02.09 09:14:37) 
gümrük için vergi, katma değer vergisi ve kazancın üzerinden satıcının vereceği gelir vergisi üzerine getirenin ve satanın karları eklenince böyle oluyor.

aslan payı vergiler değil eklenen kar oranı, kimse yüzde 5 kazanayım bana yeter demiyor. özellikle kısıtlı bir pazar ise anasının evlilik masrafını istiyor adam.

biz de tenezzül etmeyip alıyoruz dışarıdan.
  • rygard  (18.02.09 13:30:03) 
ben de merak ettim, objektif fiyatları fln çok uçuk kaçık geldi bana. tamam, amerika fiyatından düşük olabilir de, biraz fazla düşük gibi. siteyi daha önce bilen var mı acaba?


  • tom_riddle  (18.02.09 15:17:14) 
ahanda buldum. dolandırıcı bir siteymiş:
www.redelijkheid.com
nikond90lab.blogspot.com
  • tom_riddle  (18.02.09 15:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.