[]

fat32 hdd'yi ntfs'ye çevirme

içinde 300 gb veri olan 500 gb'lık harici hard diskimin formatını ntfs'ye çevirmek istiyorum. çalıştır'a; convert f: /fs:ntfs yazınca ntfs'ye çevriliyormuş ama veri kaybı olur mu? tatmin edici bir cevap bulamadım. daha önce deneyen ve veri kaybetmeden başaran birisi varsa teyit edebilir mi bu yöntemi?

içindeki verilerin başına bir musibet gelirse sinirden kendimi ibret olsun diye taksim'de sallandırırım.


 
veri kaybı olmaz, ama geri dönüşü çok uğraştırır.

tersini yaparsan (fat32->ntfs, demokrasilerde çareler tükenmez) 4gb ve üzeri dosyaları aktaramazsın.
  • screamshot  (10.05.13 14:20:28) 
bir şey olmuyor. ama bu tür işlemlerde (film dizi gibi şeyler dışında bilgi varsa) yedek almak iyidir.


  • ben smyrna  (10.05.13 14:27:00) 
bişi olmaz, yalnız birçok external media player ntfs dosya sistemini okumaz, ona göre karar ver


  • spankenstein  (10.05.13 14:39:32) 
Kritik şeyler varsa yedek al mutlaka. Daha önceden 3 defa falan 8GB'lık flaş diskimde denedim, sıkıntı olmadı ama belli olmaz bu işler.


  • roket adam  (10.05.13 14:54:06) 
"hariciniz kirli olduğundan dönüştürülemedi." diye uyarı verdi. "chkdsk /f" yaptım kirli bitleri temizlesin diye ama bu seferde "yükseltilmiş modda başlatmanız gerekiyor." dedi pezevenk. böyle teknik konuştuğuma bakmayın, orada gördüklerimi yazıyorum. yoksa bi' bok anlamam bu işlerden.


  • schopenowski  (10.05.13 14:58:43) 
başlat menüsündeki arama çubuğuna "cmd" yaz.
sonuçlar gelince siyah ikonlu cmd programının üzerinde sağ tuş "yönetici olarak çalıştır" (run as administrator) de
gelen komut penceresinde chkdsk /f komutunu çalıştır.

imageshack.us
  • screamshot  (10.05.13 15:08:51 ~ 15:12:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.