[]

Ben bu kediyi öldürürüm...

Yaklaşık 1,5 aydır bıktım artık. Sinirlerimiz ev ahalisi olarak acayip bozuk.

Apartmana kedi girmiş, ve bodruma kaçıyor sürekli. Karanlık bulamıyoruz. Sorun şu:

Kedi sürekli apartmanın içinde bizim kata, apartmanın en üst katında, 5. merdivene sıçıyor. Hem de öyle böyle sıçmak değil, bilek gibi amk. Bir merdivende 4-5 tane mayın gibi bok olur mu lan?! Koku dayanılmaz boyutlara geldi, havalar da ısındıkça kokudan etlerimiz kemiklerinden ayrılıyor.

Bir temizle iki temizle hepimiz bıktık, apartmandaki temizlikçi ağlayarak temizledi bu hafta. Bir türlü çıkaramıyoruz apartmandan, yine girmenin bir yolunu buluyor amk kedisi. Bugün gördüm yavruları da var 4,5 tane kadar.

Sorum şu, öldürmek aklımdan geçmedi değil, zehirlemek falan. Ama bunu yapacak kadar cani olmadım, olmam da. Tek dileğim bu kedi bizim kata sıçmasın artık.

Bunun üstesinden nasıl geliriz ey hayvanseverler? En barışçıl çözümü yazın lütfen, tecrübeleriniz varsa paylaşın. Eve girmekten tiksinir oldum kapıya yakın bok görüp kokusundan bayılacağım diye...

Lütfen yardım, yoksa kedi için de kötü olacak...

 
Merdivenleri çamaşır suyu ile sildikçe aslında kediye yer gösteriş oluyorsunuz. Duru suyla yıkayın ve o katın merdivenlerine sıklıkla sirke dökün kediler sirke kokusunu sevmediği gibi daha önce yaptıklarının kokusunu örter ve kedi orayı tuvalet yerine kullanmaktan vazgeçer. 1 şişe sirke bimde 95 kuruş....


  • balik kraker  (10.05.13 01:55:47) 
şu kedi kovucu spreyler, jeller falan var hani, hiç kullanmadım ama belki işe yarıyordur? tabi zararı var mı diye de öğren öncesinde. bir de kolonya kokusunu pek sevmezler.


  • soso  (10.05.13 02:05:48) 
dışarda yuva yapın yemek verin yavrularını da taşır belki hayvan yazık çaresiz, sığınıyor işte oraya, öldürmek ne demek, düşünmüş olman bile ne kötü.

Not: şöyle yapabilirsiniz, kediler kuma sıçmayı sever, kapatabilmek için ama eğer yoksa kumları size mesaj olsun diye de gözünüzün önüne sıçabilir yani, kedi beslediğimden biliyorum. kediyi bulup çıkaramıyorsanız, kömürlüğe kum ayarlayıp koyun, hayvan oraya yapar tuvaletini apartmanı da kirletmez, mutlu mesut yaşarsınız,arada yemek ve su da verin ölmesin zavallı hayvancağız. çaresizlikten orada o, sığınıyor.
  • Yigitabi  (10.05.13 02:10:38 ~ 02:12:18) 
genelde turuncgillerin kokusunuda sevmedikleri icin, limon suyu dokun, hatta limonlarin kendini de birakabilirsiniz.


  • mavicorap  (10.05.13 02:13:21) 
sahiplendirip tamamen kurtulmaya ne dersin? hem insanlık yapmış olursun bu kadar nefrettense...

facebook'ta yuvalandırma siteleri var. tek yapacağın kedinin fotoğraflarını çekip ilan metni yazarak mail atman. ya da söylendiği gibi başka bi yere tuvalete alıştırabilirsin. çok zor bi şey değil. hatta yaptığınız temizlikten kolay şeyler bunlar.

dilersen, yaparım dersen facebook'taki grupları yollayabilirim.
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (10.05.13 02:36:44) 
Ya arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var.

Kedi bodrumda kendine yuva yapmış zaten. Sokağa hazır mama koyan birkaç hane de mevcut. Karnı tok sırtı pek. Sahiplenmek bir kenara yakalayabilene helal olsun, speedy gonzales gibi sıçıyor ve gözden kayboluyor.

@Yigitabi: Dışarıda çok güzel habitatı, kediler, yeşillik alan vs. var, ama apartmandan çıkmıyor yine giriyor oraya, ne yapsak nafile. Çaresizlik değil bununkisi saray hayatı gibi. İşine geldi mi dışarıda görüyoruz, sonra anlamıyoruz yine girmiş.

@lesmiserables: Yazık günah da bir tek kafamıza, eşiğimize, ayakkabılara sıçmadı bize yazık değil mi. Bir kere apartmana girin insanlığınızdan çıkarsınız. Her verilen whiskas bize bok ve koku olarak dönüyor. İstediği an bol bol hazır mama ve su bulabiliyor rahat bir şekilde.

Artık yaz tatiline mutlu girmek istiyorum, her sabah kapımın önünde bir öbek bok görmek istemiyorum.. :(

Sadece sıçma yerini değiştirsin, başka birşeye odaklanamıyoruz maalesef.
  • 4530 merkez  (10.05.13 03:09:42 ~ 03:12:47) 
en barışçıl çözüm beklemek :) kedi devamlı olarak kullanmaz bodrumu yavrular biraz büyüyünce terkeder.. Ola ki zehirlemeyi düşünürsen leşini kaldırması ayrı dert.. En kolay çözüm kediyi bi kaç kişi el fenerleriyle girip kovalamak ve tekrar girmesini engellemek.. yavruları dışarı alabilirsen de gelmez.


  • onikionikibinonalti  (10.05.13 03:18:21) 
Ya araştır abi birsürü basit yöntem var kediyi yakalayacak. Sizden kaçıyorsa da vardır bi sebebi, kendisini besleyenlerden kaçmıyodur. Onlarla da konuşup niyetinizden bahsederseniz yardım ederler. Ne demek leş ya...

Beslenicek tabii hayvan, beslemeyin gelmesin mantığı artık bari şurda takılan adamlarda olmasın ya yazık günah. Siz irtibat kurun birkaç sahiplendirme sayfasıyla, uzaktan da olsa çekeyin foto. Sahiplenmeye kalkan adam yol yordam bilir yakalar, alır gider kediyi de. Madem maması var mamaların yanına kum koyun bakalım içgüdüsel olarak belki oraya sıçar.
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (10.05.13 03:58:20) 
apartman kapısı kapalı kalıyorsa, nereye sıçacaz ulan! diyordur.paspas falan varsa da ona tuvalet gibi geliyordur.kapının arasına büyükçe taş koyun, rahatça çıkabilsin.apartman bodruma doğru büyükçe bir de saksı koyun hem dekoratif olur hem zorda kalınca dibindeki toprağa yapıp örter, koku olmaz görmezsiniz de.bir de bir kova suya bir bardak sirke döküp katı paspaslayın.sirke sevmiyorlarmış.


  • alice practice  (10.05.13 04:55:50) 
bodrumda yuvasi varmis madem, bodruma bir koseye eski bir legen icine ya da bulabildigin herhangi birr seyin icine kum koy. kum bulamiyorsan kuru toprak bile isini gorur. merdivenlere yapmayi birakacaktir.


  • yue  (10.05.13 10:22:26) 
o yavrular bir ay sonra yürümeye başlayacak. anne maksımum ıkı ay yavrulara bakacak sonra zaten bodrumda kalmak istemeyecek. kedıyı veya yavruları dısarı atman muhtemelen ıse yaramayacaktır. kapı acıldıgı taktırde tekrar ıcerı tasımaya cabalayacaktır kı bu sırada dısarıda kalan yavruların basına bır sey gelebılır. ıcerıde kum olmadıgından dolayı, ılk yaptıgı yere gelıp kakasını yapıyordur. kum koyarsan sorun çözulur. yok kum temızlemekle ugrasamam dersen apartman kapısını kedının cıkabılecegı kadar aralık bırakabılırsen zaten sabah aksam cıkıp kakasını dısarı yapacaktır. kapıyı aralık bırakmam tehlıkelı olur dersen de ıslak mama ıle kandırıp sabah dısarı cıkartmayı dene, bır sey yedıkten yarım saat kadar sonra kakası gelecek ve dısarıya yapacaktır, sonra kapı acıldıgında ıcerı gırer zaten yavrularının yanına. aksam da aynısını yaparsan sorun cozulur. yavrular ıkı aylık olana kadar sabret ve bu surede bodruma kum koy derım ben. sonra durmaz zaten. aman ne olur zehırleme. hava guzel oldugu bır zaman uzerı kapalı ve tek tarafından acılmıs kapısı olan bır kutunun ıcerısıne bez koyarak yuva yapıp bır ıkı gun yavruları tasımasına engel olarak oraya da alıstırmayı deneyebılırsın.


  • kaymaktutmayansicaksut  (10.05.13 16:01:07) 
özel mesaj yoluyla olsun, burada yazılanlarla olsun kafamda birşeyler belirledim. önerileriniz dikkate alıp cumartesi günü yapılacak apartman genel temizliğinden sonra harekete geçeceğim. sonuçları yazarım yine, öneri sunanlara teşekkürler.


  • 4530 merkez  (10.05.13 17:41:42) 
Merak edenlere;

alt katlardaki komşular da bu kediden illallah demiş olmalılar ki, hafta sonunda zannedersem kediyi bulup çıkarmışlar. Merdivenlere sirkeleri boca etmiştim temizlikten sonra, bir de limon suyunu işe yaradı tabi...

Şimdi bizim kata geldiğimde keskin bir sirke kokusu var, ama bok kokusunun yanında misk-û amber gibi geliyor...

oh be...
  • 4530 merkez  (15.05.13 02:37:31) 
çok basit bir yolu vardı aslında, kedi yemek yediği yere pislemez. evinizin önünde birkaç kez yemek/süt vs verseniz kap da orada dursa bir daha oraya tuvaletini yapmazdı.


  • su nanesi  (10.08.16 12:37:34) 
dışarsı yavru kediler için tehlikeli oldugunda yavrulaını saklamaya calısan bir anne kedi o o kadar nefret etme.


  • fasulyek  (10.08.16 12:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.