[]

ses kalitesi, 6 channel olaylariyla ilgili

merhaba marsli yoldaslar, size söyle bir sorum olacak:
bu ses kalitesi olaylari tam olarak nasil isliyor? mesela elimde bir dvd var ve AUDIO AC3 6ch, DTS 5ch ve LPCM 2ch var. bu dvdyi ipod icin mp4e cevirecem, ama tek bir ses seçmem gerekiyor. 6ch dogal olarak en iyisi (dimi?). 6ch sesi seçersem ipod'da ses kalitesi acisindan bir artisi olur mu? sonuçta iki kulaklik var, kulakliklarin ses verme kapasitesi 2ch audio ile sinirli, degil mi? 6ch ve 5ch secenekleri 5+1 ses sistemlerinde ise yariyor sanirim, ama emin olmam gerek, kulaklikta da bir hayrini görür müyüz? hangisini seçeyim??

(bu arada bahsettigim dvd bir müzik dvdsi, ses önemli yani, olabildigince iyi olmali)

 
vallahi ipod'un sesi nasıl decode ettiğini bilmiyorum. yani 6 channel ac3 decode edemiyorsa fark etmez zaten. onu bilenler söylesinler.

tecrübeyle bildiğim iyi bir sistemde dts'İn en iyi kaliteyi verdiği. bu yüzden bence dts olmalı.

son olarak ipod'un dts veya ac3'ü decode etmesinden daha önemli bir hadise var. kulandığın kulaklık decode edilmiş bu sesleri sana ulaştırabilir mi? bununla ilgili de çok bilgim yok ama geçenlerde çıkan psykowave isimli bir kulaklık 5.1 ses verebiliyordu. aha da linki: www.psykoaudio.com bundan bir tane de edinmen gerekir sanırım.

işin özü, 2ch işini görür gibime geliyor.
  • tannhauser  (17.02.09 20:08:03) 
kulaklik bildigin ipodun icinden cikan kulaklik (olacak), sanmiyorum oyle bir ozelligi olacagini...


  • samfisher  (17.02.09 21:28:17) 
bugün müzik dinlerken hatırladım. virtual olarak 5.1 ses veren kulak içi kulaklıklar tanıtılmıştı bir ara. ama şimdi marka, link ver desen veremem. yalnız tabi bir başka olay da audiophil bir insansan bu virtual hadiseler seni tatmin etmez, audiophil değilsen de ne işin var 6ch, dts, ac3 filan 2ch neyine yetmiyor:p


  • tannhauser  (19.02.09 21:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.