[]

Davayı kaybedince karşı tarafın masrafları ?

Abiler;

Şimdi başıma gelmiş bir olay değil tamamen meraktan soruyorum;

hani davayı kaybedince karşı tarafın avukat masraflarını da ödüyoruz ya bunun bir limiti var mı?

karşı tarafın avukatı newyork hukuk bürosundan sa ve saati 10bin dolarsa ne yapcaz?

 
Mahkemenin hükmettiği karşı taraf vekalet ücreti, avukatın müvekkili ile anlaşmış olduğu vekalet ücreti değildir.Avukat ile müvekkili arasında ayrıca bir sözleşme imzalanarak vekalet ücreti belirlenir. Müvekkil her şekilde bu miktarı avukata öder. Karşı taraf vekalet ücreti ise dava lehine sonuçlanan tarafın avukatı için hükmedilir. Mahkemenin hükmettiği bu vekalet ücreti diğer vekalet ücretinden bağımsızdır. Davanın dumuna göre maktu yada nisbi olarak hesaplanır. Avuaktın hangi baroya kayıtlı olduğu yada mesleki başarısı hesaplamada etkisizdir.


  • ellerkadirkiymetbilmiyoranne  (09.05.13 10:44:06) 
her yıl için açıklanan avukatlık asgari ücret tarifesi açıklanır. bu listede sulh,asliye, ağır ceza,iş, idare vs tüm mahkemelerde görülen işlerin bedeli ayrı ayrı yazılır. bu listeye göre vekalet ücretine hükmedilir. eğer dava kısmi kabul edilmişse, erken feragatle, davayı kabul ile daha hızlı sonuçlanmışsa bir miktar indirim yapılabiliyor.


  • ground  (09.05.13 11:23:12) 
mahkeme kararında ne yazıyorsa (vekalet ücreti, yargılama masrafları kararda ayrı ayrı belirtilir) onu ödüyorsun, kararın dışına çıkılamaz. karşı tarafın avukatıyla anlaştığı miktar kendilerini ilgilendirir, gerekçeli karara yansımaz. karşı taraf, karar ile icra takibi başlatırsa, kararda yazılı miktarlar dışında ayrıca icra vekalet ücreti ile icra masraflarını da ödersiniz.


  • saruwatari  (09.05.13 13:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.