[]

Excel ile ilgili yardım istegi

Öncelikle dah aönceki yardımlarınız için teşekkürler.

adresinde bir dosya var.

Benim istedigim ise şimdi bu dosyada yer alan Şirket adı ve Şirket adresi yazan yerlerin yanında bir kutucuk çıksın ve benim daha önce kaydetmiş oldugum a a.ş. ya da b a.ş. ya da c a.ş. şirket isimleri çıksın. aynı şekilde adres kısmında da olmasını istiyorum.

Bir diğer istegim ise aşağıda seçenekler yerine tıklayınca diyelimki 5 tane sigorta türü var ben o türlerden sadece birisini istiyorum.Yani ben bu seçeneklerden Bina sigortasına seçince aşağıdaki listede 740 10 1 alacak 740 10 1 oluncada aşağıdaki 180 hesaplar 180 10 1 diye gidecek. Araba sigortasını seçersem seçeneklerden 740 10 2 gelecek ve alt kısımlarda 180 10 2 diye gidecek.Böyle bir düzenleme yapabilecek var mı ? Ya da ben bunlarla ugraşmak istesem hangi özellik ile kafa yormalıyım.

kibritsuyu'n dan umutluyum..

 
1. drop-down list ile olabilir: data/data validation/ (allow-list). source a şirket isimlerini yazdığın hücreleri vermelisin.
2. anca macro ile olur gibime geliyor.

  • surprise  (17.02.09 14:55:19) 
@surprise teşekkürler ama pek anlamıyorum. yardımın için teşekkürler.
@mahallenin delisi süpersin, çok güzel olmuş, fakat şimdi bir soru daha soracagım.Şimdi burada o gizlenmiş bölümlerden çekiyorya şirketleri sen a b c d diye 4 şirket yazmışsın.Ben 5. şirketi nasıl açarım oraya ? Şimdilik bunu soruyorum.Çok teşekkürler tekrardan.

  • liberal  (17.02.09 15:14:30) 
listeyi genişletmek istersen hücreyi seçtikten sonra veri -> doğrulama de. açılan menüde ayarlar sekmesinin altındaki kaynak bölümüne tıkla çalışma sayfasında liste aralığını seç. daha sonra listeyi kopyalayıp yapıştırırsın.

tabi bu arada A4 hücresindeki formülü (mesela liste 100. satırda bitiyorsa) ise =DÜŞEYARA($A$3;$J$3:$K$100;2;0) şeklinde düzeltmek lazım. aynı şekilde diğer formülleri de.
  • mahallenindelisi  (17.02.09 15:19:29 ~ 15:31:18) 
@mahallenin delisi, tekrar teşekkürler, ben şimdi bir de bu 320 hesabına 5 tane sigorta şirketini eklemek istiyorum.bunun için bu sigorta türünü seçerken nasıl yapıldıysa o şekilde yapacagım ama oradaki kodları, formulleri göremiyorum.Bunu da nasıl yapacağımı anlatabilirsen sevinirim.Teşekkürler.


  • liberal  (17.02.09 16:12:16) 
şirket adresi'nden sonra (k sütunu) boş bir sütun ekleyin, şirket ismi ile aynı satıra şirketin muhasebe kodunu girin. daha sonra A18 hücresine =DÜŞEYARA($A$3;$J$3:$L$7;3;0) formülünü yazın.


  • mahallenindelisi  (17.02.09 16:19:35) 
@mahallenin delisi çok teşekkürler.istedigim gibi olma yolunda ilerliyor.Fakat ben bunu diger arkadaşlarıma yolladıgımda onlar ayarlar ile oynayamasın diye ben o gizli alanların açılmaması, açılsa dahi oynanmaması için neler yapmam lazım, ve nasıl yapmam lazım ? Çok teşekkürler.


  • liberal  (17.02.09 16:56:31) 
şirket seçilen hücre (A3) ve sigorta türü seçilen hücrede (B7) sağ tıklayıp "hücre biçimlendir" dedikten sonra "koruma" sekmesinden kilitli kutusundaki tick i kaldır. daha sonra "araçlar" -> "koruma" dedikten sonra açılan pencerede parola girip sayfayı koruması oluşturabilirsin.


  • mahallenindelisi  (17.02.09 18:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.