[]

THY el bagajı

Uçuştan sonra ucu ucuna yetişeceğim bir trenim var bu sebeple yalnızca el bagajıyla uçacağım baggage claimle vakit kaybetmemek için, fakat birkaç soru var kafamda. Sıvı, jel vs. kısıtlamasını biliyorum, 150 ml'lik bir temizleme jelim var ama için 1/4 oranında dolu. Boyuta mı bakıyorlar içindeki miktara mı? Alırlar mı bunu? Aynı şekilde cımbız da almam lazım yanıma, onunla ilgili muğlak bilgiler var "kesici uçlu cisim" filan gibi. Bir de ucu tarak gibi olan bir saç düzleştiricim var. Bunları geri çevirirler mi?

Bir de THY bagaj kilosu konusunda müsamaha gösterir diye bilirim hep. Muhtemelen 8 kg'den fazla çeker bavulum ama genel bagaj olmadığı içün sanki geç derler gibime geliyor. Sizce şansa bırakmalı mıyım?


 
boyuta bakıyolar

cımbızıma laf etmemişlerdi ama hangi noktaya uçtuğuna göre de değişir (küçük tırnak makasımı da almamışlardı 1-2 kez, 1-2 kez de riske atmadan bavula atmıştım)

tavsiyem büyük bir el çantası al, yanına el bagajını al. el bagajı varken el çantasının kilosuna genelde bakmyıorlar
  • la noix  (08.05.13 19:01:36) 
boyuta bakar, cimbizla sorun yasayacagini sanmam. sac duzlestirici problem olmaz. el bagajin yukari kaldiramayacagin agirlikta ise sorun olur, bunun disinda thy de kilo takintisi gercekten yok. ozellikle yurtdisi ucuslarinda kilo konusunda cok esnekler.


  • eick  (08.05.13 20:27:23) 
Eğer boyut olarak çok büyük değilse çantanız kimse bakmaz. Ben kaç kere 15 kiloluk çanta ile yolculuk ettim. Kitaplarımı sırt çantamda taşıyordum bağajdan yer kazanmak için.

Yanınızda taşıyacağınız sıvılarıda şeffaf poşetlere koyarak bagaj kontrolü sırasında çantanızdan çıkartıp kontrole girerseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. Yanıcı bir madde olmadı sürece (kolonya gibi) çok sorun etmiyorlar.

Tırnak makası almazlar ama saç düzleştirici ve cımbız sorun olmaz.
  • darthcat  (23.05.13 23:26:47 ~ 23:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.