[]

tuylu bir kedinin ucusan tuyleri

merhaba. 1 yasini biraz gecgin tuyu bol enerjik tekir bir kedimiz var.
velhasil 2-3 aydir bedenindeki tuyler fazla geliyor olacak ki, 5 saniye kaldigi yerden gittiginde gerisinde yumak yumak tuy birakiyor. tariyoruz ediyoruz, mamadan midir dedik sorduk. en iyi mamayi kullaniyorsunuz dedi. (sterilised royal canin)

45m2lik bir evde yasamak elemani sikti mi acaba?
erkek ve kisiriz bu arada.

 
hayır canım, ne sıkılması.
mevsimden, korkmayın.
hepsi böyle bu ara.
tüy dökme mevsimi.
  • blatta hiberna  (07.05.13 22:32:45) 
@blatta hiberna, siir gibi yazmissin.

neyse saka bi yana petshopcu emice alla alla bizimki dokmuyo evde kedi varmis gibi bilem degil dedi de bi soralim dedik biz de.
  • vital  (07.05.13 22:34:55) 
ne mevsimmiş arkadaş.
bir türlü bitmiyor.
ne zaman tüy dökülse mevsimden:)

mamadan olabilir. mamayı değiştirin. çok fazla tüy dökmesi pek de mevsimsel gözükmüyor. gerçi @blatta hiberna varken bize söz düşmez.
  • Sherlock Holmes  (07.05.13 22:38:09) 
onunki kısa tüylüdür belki.
sizinkinin tüyleri uzunca.
kışın ısınmak için gelen fazla tüyler gidiyor işte baharda.
sokak kedileri kilo da verir hatta bu aralar.
ısınmak için oluşan yağlar gider falan.
ev kedilerinde genelde sadece tüy meselesi fark ediyor.

edit:

@Sherlock Holmes: aman efendim. :)
  • blatta hiberna  (07.05.13 22:39:33 ~ 22:40:12) 
amanin bizimkine benziyor=)
daha uzun tüylü olanından kızımız var.furminator almıştık,otururken tarıyorduk,o şekilde en azından havada uçuşan tüyden kurtardık.
normal taraktan daha farklı çünkü,baya alıyor.
ama yine de bitmedi tabi.belki sizde işe yarar kullanmadıysanız.

www.loyalville.com
  • demoniclewinsky  (07.05.13 23:05:06) 
ya bi de bu tavandaki lambalara takti. birine atladi hatta ustumden yirtti :D o niyedir?


  • vital  (07.05.13 23:09:33) 
o yaramazlıktan muhtemelen.
mevsimden diyebilmeyi çok isterdim.
gerçi kısır bile olsalar kızgınlık döneminde içgüdüsel olarak daha hareketli oluyorlar.
  • blatta hiberna  (07.05.13 23:22:00) 
Hills marka mama ve furminatör tavsiye ederim, bir de kuaföre götürüp biraz kırptırıp düzelttirebilirsin.


  • tiny penny  (07.05.13 23:51:47) 
bizim küçük kızın tüyleri bu tatlının tüylerinin üç katı kadar oluyor uzayınca. yaz geldi mi kestiriyoruz biz. o da çok rahatlıyor hem. zaten 3-4 aya eski gürlüğünde çıkıyorlar. eğer yok ben hepsini kestirmem derseniz yukarıda da dendiği gibi birazcık aldırabilirsiniz tüylerinden.

söylemeden de geçemeyeceğim çok çok güzel bir kediniz var. :)
  • meles  (08.05.13 00:49:54) 
yaygın bir yanlış var, onu düzeltmek isterim önce. tekir lafı kedinin cinsini ırkını falan belirtmez, kedinin tüy rengiyle alakalı bir tanımlama. ülkemizin kedileri anatolian shorthair ve anatolian longhair diye ikiye ayrılıyor, ikincisi bildiğimiz ankara. yani sizin kediniz çok çok güzel bir ankara kedisi.

ben bütün hesaplarımı kapattığım için link veremiyorum ama facebook'ta angora cat grubu var. orada bu konularla ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

evet, mevsimsel. mesela yukarıda bahsettiğim grupta ankara kedilerinin yaz ve kış aylarındaki fotoğrafları karşılaştırmalı olarak verilmiş. arada inanılmaz bir tüy uzunluğu farkı var. ilkbaharda hep böyle olurmuş, yaz bitince tekrar uzayacak tüyleri. günde iki kere güzelce tarayınca sağa sola tüy bırakmamaya başladı bizimki.

mama, yaş, cinsiyet, tür hep aynı bizim ponçik ile. tanışsalar çok fena pampa olurlardı :)
  • bruges  (08.05.13 08:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.