[]

ipod classic çok mu çok kötü?

2009 yılında çıkan 160gb'lik ipod classic'lerden almayı planlıyorum (bazı yerlerde 6.5g bazı yerlerde de 7g olarak geçiyor.) ancak herkes ses kalitesinin kötü olduğundan bahsediyor. şimdi ben ne bir prodüktörüm ne de müzisyenim. şu anda ipod shuffle 6g kullanıyorum (yamulmuyorsam 6g oluyor, şu ufacık tuşsuz olandan sonra çıkan butonlu shuffle) ve 128kbps mp3 dinliyorum. bu kalite benim için yeterli, öyle kulaklarımda kristal altın gümüş berrak dağ esintisi falan hissetmeme hiç gerek yok. o halde sorularıma geçeyim:

1- classic bana şu anda sahip olduğum ses kalitesini sunacak mı? (çok saçma bir soru aslında ama o kadar şey okuyunca sorma ihtiyacı hissettim.)

2- avrupa için üretilen classic'lerin ses seviyelerinde kısıtlama varmış ve hatta son iki neslinde bu kısıtlama donanımsal olarak sağlanıyormuş. burada da kıstası şu an elimdeki shuffle olarak alırsak, ses seviyesinin mantıken shuffle ile aynı olması gerek, değil mi? (sonuçta o da bu kısıtlamaya tabi bir ürün olmalı.) "sesi çok kısık.", "müzik yeterince iyi duyulmuyor." gibi yorumları kaprisli kategorisine mi almalıyım?

ekleme: 6. nesil shuffle'ı iyi uydurmuşum. 4. nesil olacakmış o.

 
Ne alaksı var ses kalitesi falan gayet iyi. Yalnız nereden alacaksın?

Ses seviyesi çok yüksek değil doğru o. İphone kadar ses çıkmıyor ama öyle "duyulmuyor" gibi bir şey yok. Sadece kulakların patlamıyor işte. Ben iphoneda da sesi hiç sonuna kadar açmıyorum mesela.

Gerçekten merak ettim ama nereden alacağını.
  • esenboga  (07.05.13 19:56:25) 
bence de alakasız ama herkes öyle demiş işte, anlayamadım nedenini.

yarın arkadaşımın iphone'unu deneyeyim o zaman, bir nebze de olsa fikir verir en azından ses yüksekliği açısından.

nereden alacağıma gelince, bir tanıdığım vasıtası ile apple türkiye distribütörü ile iletişime geçtim. az da olsa gelmeye devam ediyormuş.

bir de şunu sorsam, mesela kalabalık ve gürültülü ortamlarda (otobüs-metro gibi) etraftaki sesleri duyulmaz hale getirecek kadar yüksek ses çıkarabiliyor mu?
  • knight of cydonia  (07.05.13 20:22:13) 
ipod classic'in ses çipi sikik touch'lardan daha iyidir. classic alın.


  • sanal hayvan  (07.05.13 20:55:31 ~ 20:56:02) 
aynı ses kısıklığı şikayetleri touch için de var ama, şu anda kullandığım shuffle kadar ses verebileceğini bilsem rahatlayacağım aslında.


  • knight of cydonia  (07.05.13 20:57:49) 
ipod classic almayın derim çünkü artık çok eskide kaldı apple güncellemiyor.
Ses kalitesi düşük veya kısık değil iphone ile aynı.

  • volkanaydin152  (07.05.13 21:14:31) 
eğer almayın demenizin tek nedeni artık güncellenmemesi ile o önemli değil benim için. classic her türlü ihtiyacımı karşılıyor şu haliyle, daha geliştirmeseler de olur :) yalnızca ses seviyesi ve kalitesi konusunda tedirginim ama sanırım millet kulaklarından kan gelircesine müzik dinliyor ve bu yüzden memnun kalamıyor. eğer ses seviyesi iphone ile aynı veya yakın ise tedirgin olmayacağım.


  • knight of cydonia  (07.05.13 21:27:20) 
yok hayır güncellemediği için almayın dedim. Yoksa ses kalitesi aynı yani :)


  • volkanaydin152  (11.05.13 00:05:14) 
ipod shuffle'ın da ses kalitesi öyle muhteşem değil ki, 128kbps mp3'ten, tahmini ipod kulaklıkları ile ipod classic'ten alacağın ses aynı olur. ben de ipod shuffle kullanıyordum zamanında, arkadaşlarımın ipod classic'lerini gayet iyi ses veriyorlardı diye hatırlıyorum. öyle ''sesi çok kısık'' gibi bir durum kesinlikle yok mp3 kalitesi yerlerde olmadıkça.

bence ipod classic'in tek dezavantajı çok büyük olması. spor falan yaparken özellikle rahatsız eder diye düşünüyorum hep.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (26.01.15 11:14:04) 
abi ipod classic aldım, üstüne istemeden duvara fırlattım ve bozdum, aylardır da garanti belgesini aramaya üşendiğim için servise götüremiyorum ve neticesinde kullanamıyorum. resmen üzerini toz kapladı aletin ama yine de ilgilenip yanıtladığın için sağol :) ses kilidi diye bir hede cidden varmış ancak deaktive edebiliyorsun. ha sistemin sana göstermediği bir ekstra ses kısıtlaması var mıdır bilmiyorum ancak gayet yeterli seviyesi. bunu da "future reference" olarak eklemiş olayım.


  • knight of cydonia  (26.01.15 15:55:37 ~ 15:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.