[]

tekila içme adabı?

tekila (gayet kaliteli olsun mesela) genelde limon ve tuzla götürülüyor duyduğum kadarıyla.

e peki zenginler, beyaz türkler filan da böyle elden tuz emmek suretiyle mi tekila içiyor? hani onlarda bu işin bir adabı, kültürü filan nasıl? merak ettim.


 
mesela biz şatomdaki (oha) partilere özel yapay eller yaptırdık. bunları uşaklarımıza limon ve tuza bulattırıp tırnaktan bileğe yalamayı tercih ediyoruz. ardından da tekila fıçımızın musluğuna ağzımızı dayıyoruz. tavsiye ederim, mutlaka deneyin.


  • hevipeyra  (16.02.09 23:59:23) 
bardağın çevresini ıslatıp tuzla kaplamak da bir çözümdür.
çok beyazsanız zaten tekila içmezsiniz o da ayrı.

  • erostrada  (17.02.09 00:08:24) 
tuzu göğüslerden limonu ağızdan almak suretiyle de içilir. ben uzun süredir şatomda yalnız başıma oturduğum için tekilaya hasretim bu sebeple. author'a ulaşamayan bayanlar bana mesaj atabilirler.


  • surtunme kuvveti  (17.02.09 00:08:40) 
etrafı tuza banılmış bardakla çevirerekten içerler işte.

beyaz türkler viski içer, tekika mekila amele işi, biz bizim malikanede çalışanlara bile tekila içirmiyoruz. :)
  • thefirstfbli  (17.02.09 00:21:07 ~ 00:33:28) 
gençkenee üstüne tanımazdım: (bkz: tequila rapido)

zenginlikle beyaz türklükle alakasını bilemiycem ama ben 2. de kafayı bulur, 5. sonrasını hala hatırlamıyorum.
  • zkurmus  (17.02.09 00:21:51) 
adap dedik diye şeyettim ben ama şöyle şeyler de var (bkz: tekila kokteylleri)


  • surtunme kuvveti  (17.02.09 00:23:59) 
  • wish i could fly  (17.02.09 00:41:11 ~ 00:42:11) 
yahu ben bu zengin beyaz türk olayını anlamıyorum. herkes bardaktan su içiyor, herkes tekilayı aynı şekilde tüketiyor. (kokteyl olayı dışında) ha, şu zengin dediğiniz adamlar, tekila içmezler zaten estetiği yüzünden belki de. sonuçta sen babanı düşün, 50-60 yaşında adam, eline tuz döküp limon yalayıp içki içer mi? hayır sanırım. o da aynı muhabbet. zengin dediğin adam da pahalı alkolünü içiyor, viskisini yudumluyor tekila yerine.

tekila (genelde diyeyim) genç içkisi. tekile içen fakir ile tekila içen zengin arasındaki tek fark ise maddi durum farkıdır herhalde.
  • andy kaufman 2  (17.02.09 01:35:19) 
bardagin agiz kismi cok ince olacak sekilde once suya batirilir daha sonra tuza inceden dil atarsin.

limonun uzerine tuz dokulur bu sekildede tuketilebilir.

ayrica tarcin ve portakallada tuketilir olmeca nin yeni icadi, portakalin uzerine tarcin dokulur shot yapilir daha sonra tarcinli limon tuketilir.
  • ziyade  (17.02.09 03:24:39) 
Tekilanin cikis yeri Meksika. Meksikalilar limon ve tuz ile icmiyorlar, sangrita ile iciyorlar. O bir.

Meksikali olmasan bile limon ve tuzlu icmek zorunda degilsin. Tekila tek basina shot olarak da guzeldir. Kokteylin icinde de guzeldi.

Kaliteli, guzel bir tekila shot olarak degil, yudum yudum da icilebilir.
  • wpi  (17.02.09 08:36:14) 
bir shot tekilayi (5cl falan i$te) ellilik biraya boca ediyorsun ve afiyetle iciyorsun. 3-4 biradan sonra edep de kalmiyor zaten adab da (:


  • astaroth  (17.02.09 09:06:42) 
bence en güzel tekila içme şekli geçtiğimiz big bang theory bölümünde (2x15) penny-leonard arasındakidir. izleyiniz:

www.youtube.com
  • maersk  (17.02.09 09:11:18 ~ 09:13:03) 
six feet under'ın bir bölümünde maggie( sanırım adı buydu) adlı karakter, bir keresinde bir içme adabı gösterdiydi, meksikalının tekinden öğrenmiş. shot bardağını yukarı kaldırır, aşağı indirir ve yine yukarı kaldırırdı dikey bir doğru üzerinde. ve bu 3 aşamanın her birinde bir şeyler derdi. biri bunu hatırlıyorsa ayrıntılı açıklasın ve herkes kurtulsun.


  • kreb17  (17.02.09 22:25:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.