[]

Hemen biri bana S Beam ile Android Beam arasındaki farkı açıklasın! Hemen!

Anlayan var mı aralarındaki farkı?

Ben şunu gördüm. S Beam aktifleşiyorsa illa Android Beam de aktifleşiyor. Ayrıca NFC'yi açmanıza gerek kalmadan S Beam'i açabiliyorsunuz ama Andorid Beam'i açamıyorsunuz. Diğer yandan önce NFC'yi açıp sonra Android Beam'i aktifleştirince S Beam kendiliğinden açılmıyor. Böylece şunu anlıyoruz; S Beam için Android Beam açılmak zorunda ama Andorid Beam'in açılması için S Beam gerekmiyor. İyi de neden?

Aralarındaki farkı, hangisinin özellikle ne işe yaradığını anlayamadım...

------ Tam bir üstteki satırdan sonra yazarın aklına Google'a sormak geliyor ve olaylar gelişir.

lmgtfy.com
Meğer bir sürü kişi sormuş bu soruyu. Sonra çıkan linklerden stackoverflow.com tıklayınca verilen cevaptaki android.stackexchange.com linkine gittim ve oradaki cevabı okudum. Benim gibi birileri olur da burada sormadan önce aramaya inanırsa benim bu yazdıklarımı okuyabilsin veya aranızdan biri onu yönlendirsin diye de paylaşayım dedim. Aha da türkçe metin:

Android Beam ve S Beam benzer gibi görünseler de aslında çok farklı şekilde hizmet verirler ve uyumlu bile değildirler.

Android Beam NFC üzerinden cihazları eşleştirir ve dosya transferi için Bluetooth özelliğini kullanır. Ayrıca inanıyorum ki NFC kullanılarak çok küçük veri dosyaları da (kişiler, Bağlantılar vb.) paylaşılabilir.

Hatta geliştiriciler daha büyük dosya transferleri için görünür kullanıcı eşleşmesi olmadan da Bluetooh ile bağlantı kurup Android Beam'i kullanabiliyorlar.

S Beam ise Bluetooth yerine Wi-Fi Direct teknolojisini kullanarak veri transferi sağlar. Bunun sebebi ise Wi-Fi Direct'in daha hızlı bir veri aktarımı (söylenene göre 300 Mbps) sunması. Ancak bu özellik sadece S Beam'i destekleyen cihazlarda kullanılabilir ve bu şimdilik sadece Galaxy S3 ile sınırlı görünüyor. [çeviri notu: Note 2 ve S4 çıkmadan önce kaleme alınmış bir yazı sanırım. Çünkü ikisinde de var]

Yine de Galaxy S3 Andorid Beam'i destekler ve bu sayede GNex (Galaxy Nexus) arasında veri aktarımı yapabilirsiniz. Android Beam'i nasıl aktifleştireceğinizi (diğer S3 versiyonları için temelde aynı şekilde) öğrenmek için şuraya bakın: support.sprint.com

---- Bu kadar, umarım faydalı olmuştur----

not: allah cezanızı vermesin okudunuz mu buraya kadar. neyse emeklerim boşa gitmemiş oldu. ehehe.

 
tl;dr boşver yahu sonuçta bir telefon. helak etmeyin kendinizi.

cevap: fark yok.
  • ben smyrna  (09.05.13 22:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.