[]

AGH mi yapsam yoksa Okula mi başlasam?

Suan boğaziçinde hazırlık okuyorum, bitecek umarım ve seneye bolune başlayacağım. Fakat bolumden önce 1 yıllık aghye mi katılsam diyorum, bilmeyenler için soyle diyebiliriz, bir avrupa şehrinde küçük bir miktar cep harçlığı, kalacak yer ve yemek alarak belli bir süre gönüllü olarak küçük işlerde calisiyorsunuz, avantaj olarak dil ogrenmis oluyorsunuz.

Şimdi ben 93luyum, ossde bir yıl kaubettim, aghde de 1 yil kabetsem mi yoksa bölüme mi baslasam?


 
zaman geçtikçe gitmeni engellicek bişeyler çıkabilir karşına, çok gitmek istiyosaqn git şimdi gelince devam edersin, tabi okuldan soğumicaksan. ya da okul bittikden sonra gidebilceğini düşünüyosan o zaman gitmen daha iyi olur.


  • asilyis  (07.05.13 12:38:20) 
kesinlikle agh. o kaybedeceğini sandığın 1 yıl belki hayatını değiştirecek. okul kaçmıyor, türkiyeye dönünce devam edersin. ya da bakarsın gittiğin yerde imkan çıkar, orda başlarsın. ben okulu dondurmayıp döndüğüme pişmanım.


  • letheavendangered  (07.05.13 12:43:42) 
Bence hazırlığı bitirdikten sonra yapmak istiyorsan yap.Çünkü sonra 4 yıl ara vermeden okula gitmen gerekebilir. O zaman ara vermek daha zor olabilir.


  • secilmis uye  (07.05.13 12:51:21) 
.. kayip degil inan. yasitiz senle arkadaslarim 2. 3. sinifa gectiler hep ama hic umrumda degil isterse bitirsinler ben daha yeni baslayacagim universiteye..
2 sene once bitirmissin sonra bitirmissin uni.yi gec bu isleri 22 yasinda uni den mezun olunca bok mu oluyor..

letheavendangered +1 yani
  • babamasoliimbananickaldirsin  (07.05.13 13:32:30) 
Agh'ye kesinlikle gitmeliyim diye bir şey yok, cok güzel bir imkan değerlendirmek istiyorum sadece, ama işte zaman kaybı gibi görüyor herkes benim durumum için. Aşağılamak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama mesela samsunda falan okusam üniversiteyi hiç kimseye sormazdim bile gitmek için direk giderdim. Benim durumumda zaman gerçekten onemli gibi.


  • utkucbkc  (07.05.13 13:58:02 ~ 13:59:07) 
@yadigar merak ettim gec mezun olmanizin size nasil olumsuz bir etkisi oldu ?


  • babamasoliimbananickaldirsin  (07.05.13 14:01:11) 
Öncelikle : Beyler adam 93lü!

Boğaziçi lisans mezunu ve şu an itibariyle yüksek lisans öğrencisi olarak tavsiyem: gitme! Erasmus'a gidersin, çok da rahat edersin. Erasmus candır.

dipnot : 91liyim.
  • zamanin otesinden gelen edit  (07.05.13 14:21:35) 
Böyle bir şeyi gerçekten düşünüyorsan ideal zaman şimdi. Okul bittikten sonra iş hayatı ve para cazip gelip seni alıkoyar. Eğitiminin ortasında gitmende saçma olur. Şimdi tam zamanı. Cebine koyacağın yeni bir dilde cabası.


  • stanhiver  (07.05.13 14:43:26) 
okuldan sonra da düşünebilirsin. bende çok istiyordum gitmeyi ama gençturdan biriyle görüştüm, gidenler yüksek lisans falan da yapıyorlarmış. yani bi şekilde kendilerine yeni imkanlar tanıyorlar. ama sen 1 yılın sonunda dönmek zorunda olacaksın. okuldan sonra yaprsan da geri dönüşün zorunlu olmayacak.


  • phoenixboy  (07.05.13 16:00:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.