[]

17.Madde - Kira Kontratı

Aşağıdaki kira sözleşmesinin 17.maddesine bakar mısınız?

Ben buna göre bir yıldan önce ihbarlı da olsa çıkamıyor. Saçma ve yanlış değil mi?

MADDE 17) İş bu kontrat dahilinde birinci yıldan sonra olmak koşulu ile kiracının veya kiralayanın kontrat bitiş tarihinden önce mezkur meskeni tahliye etmek istemi halinde, mal sahibine(kiracıya), tahliye tarihinden 2 ay (60 gün) önce yazılı tahliye taahhütnamesi vererek haber vermesi ve bu süre zarfında gayrimenkulu gezmek isteyen yeni kiracı adaylarına şartsız ve koşulsuz izin vermesi gerekmektedir.

 
parası ve mülkü olanın korunduğu bir madde.
bence de haksız bir madde.

  • dengesiz bir insan  (06.05.13 16:36:17) 
öyle bir madde var da güzel ülkemde pek uygulanmaz.
sonuçta ev sahibi olduğunuzu düşünün gayet mantıklı. sonuçta evim boşta olduğu sürece zarar ederim. sana o evi kiraladıysam en az 1 sene oturacağını hesap ederek kiralamış oluyorum. aynı şekilde kiracıyı tahliye etmek istersem de önceden haber vermem gerekiyor yoksa olmuyor olamıyor.
ayrıca kiracıların da çok hakkı var bir maddeye bakarak karar vermeyin.
  • ozdek  (06.05.13 17:10:15) 
yerine kiracı bularak tahliye edersin.


  • merhum  (06.05.13 17:26:15) 
peki ben şöyle bir madde hatırlıyorum, iki ay öncesinden ihbar verilerek çıkılabilir diye. sallıyor muyum?


  • murat mc  (06.05.13 18:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.