[]

Solaryum O Kadar Tehlikeli Mı Yahu?

Yaza kadar dogru dürüst güneş görmeyen bir ülkede olacağımdan,bu aralar da kendimi beyaz peynir gibi hissettiğimden bir kerelige mahsus solaryuma gireyim,azıcık bronzlaşayım istemiştim.Zaten ilk seferde en fazla 10 dakika kalinabiliyormus.

İnternette biraz araştırdım,çevrendekilere sordum 'cok tehlikeli,10 dakikası bile zararlı' gibi tepkiler aldım e dolayısıyla korktum,vazgeçtim.


Tamam sürekli girmenin zararlı oldugunu ben de biliyorum ama bu solaryum denen merete 10 dakika bile girince o kadar zararı dokunur mu?Yoksa bir kereden hicbir sey olmaz modunda takılıp 10 dakikada azıcık bronzlaşayım mı?

 
çok sağlıklı olduğu söylenemez ancaaaak, bana bir cilt doktorunun bana söylediğine göre güneşin altında saatlerce kontrolsüz yatmaktan daha güvenliymiş solaryum. sırtımdaki sivilceler için gitmiştim, bana tavsiye etmişti. tabi ki az giriceksin, hem sefer olarak hem dakka olarak.


  • innerbliss  (05.05.13 19:56:37) 
çok tehlikeli.
bu konuda açıklama yapmaya uğraşmayacağım ama girmekte kararlı göründüğünden çok daha önemli ve yararlı bir kaç şey yazacağım;
*mutlaka solaryum için özel krem kullan girerken. çıktıktan sonra da nemlendir yeterince.
*bronzlaşmak için 4 seans yeterli ; 1.seansta mutlaka ve mutlaka 5 en fazla 6 dakikayla başla 10dakika ÇOK FAZLA! HELE İLK SEFERİ İÇİN ÇOOOOOK ÇOOOK FAZLA! Bak iki kere yazdım.
*aradan 4 gün geçsin; 8 dakika gir. 3 gün geçsin yine 8 dakika gir, 3 gün geçsin 10 dakika gir. süper bronzlaşırsın.Araya mutlaka yeterli zaman koy.
*bu aralar sevişmiyorsan ya da senin/partnerin için sorun olmayacaksa her yerini bronzlaştırma; ne kadar korunsan o kadar iyi.
  • jimjim  (05.05.13 20:01:34) 
Yalniz yanlış anlaşılmış sanırım,kesin girecegim diye bir durum yok hatta söylediğim gibi sonradan korkup vazgeçtim.


Benim anlamadığım sey bir kere girince bile bu kadar zararlı oldugu dogru mu?solaryum bağımlısı olmayacaktım sonucta.
  • fraise  (05.05.13 20:08:59) 
yalnız bir kere 10 dakika girince o seni bütün yaz götürücek diye bir şey yok.


  • fosforlu cevriye  (05.05.13 20:13:22) 
Yahu bunlari biliyorum,Türkiye'ye gelene kadar zaten etsin istemistim.1-2 ay kadar yani :)

Benim ogrenmek istedigim sey farkliydi.
  • fraise  (05.05.13 20:21:03) 
erken kırışırsın.


  • patricia kitten  (05.05.13 20:50:59) 
ultraviole ışınlar (güneş dahil) zararlı. kıllarımızı kaybettikten sonra zaman içinde bedenlerimiz bu duruma karşı bronzlaşmak şeklinde bir tedbir geliştirdi, ancak söylediğim üzere, bu bir önlem.

sağlıklı olan, tenimizin doğal rengi. bu yüzden güneş görmeyince tenimiz normal rengine dönmek istiyor. çünkü "sağlıklı bronzlaşma" diye bir kavram yok. yok yani direkt.

diğer örnek nasır. sürütnmeye maruz kalan yer zarar görmesin diye derimizin aldığı bir önlem. etken ortadan kalkınca nasır da düzelir. nasır sağlıklı mı ? ha bir zararı yok evet, ama normalinin normal cildimiz olduğu malum.

neticede kararı siz verin. "güneş çok sağlıklı" değil, D vitamini sentezi için sadece eller ve yüz bile günde 15-20 dakika güneş görse yeterli denir. bundan sonrası fazlalık.

solaryumun teknik detayını bilmiyorum ama güneş'ten daha zararlı olacağını sanmıyorum. zira güneş'e istediğimiz gibi ayar yapamıyoruz ama solaryum muhtemelen insan sğalığı göz önüne alınarak geliştirilmiştir. ha ama temel prensip aynı, cayır cayır ultraviyole.
  • celeron 300a  (05.05.13 21:53:58 ~ 21:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.