[]

Temel Bilgi Teknolojileri Anlatımı

merhabalar duyuru ahalisi, temel bilgi teknolojileri dersine gayri resmi asistan olarak gireceğim (4. sınıfım) 2 haftada bir uygulama olarak gireceğim derse, hocadan bağımsız olacak. nasıl anlatmam gerektiğine karar veremedim, dersin hocası bu konuyu bana bıraktı. bu ders 1. sınıf dersi. bilgisayar mühendisliği bölümü olmadığı için temelden birşeyler anlatmayı düşünüyorum. ilk dönem office uygulamaları görmüşler.

ben istiyorum ki adam akıllı bir şey olsun. ilk hafta genel bir giriş yapmak istiyorum, donanım olsun, network olsun, programlama olsun, tasarım olsun, işletim sistemleri falan. daha sonra öğrencilere sormayı düşünüyorum hangisi ilgilerini çekerse ondan devam etmek konusunda. sizce onlara sormak iyi mi olur yoksa, yok se kendi belirleyeceğim bir konuyu anlatmak mı? şöyle bir şey de olabilir, her konuya 1-2 hafta ayırıp hepsi hakkında genel bilgi vermek. sonra herkes kendi ufkunu geliştirecek şekilde yapara birşeyler. zaten üstte saydıklarımın hepsinde uzman değilim, belirli bir yere kadar tabi. ancak onlara anlatacak kadar yeterli olduğunu düşünüyorum.

sizin fikriniz nedir?

bir de böyle derslere giren bir öğretim görevlisi/araştırma görevlisi falan varsa ders notlarını sunabilir mi buraya link olarak (mahsuru yoksa tabi, olmadı en bi kısmını ya da planı falan)önümde bir klavuz olması açısından.
üniversitenin uzaktan eğitim biriminde bi ton bilgi var da, onları süzmek falan vaktimi alacak oldukça, ona varana kadar kendim hazırlasam daha rahat olur.

şimdiden teşekkürler.

 
genelde şu şekilde dallandırılır.

önce input ve output nedir onu anlatırsın, sonra sırayla input olan cihazları anlatırsın, sonra output cihazlarını... ekran kartından, lcd monitöre, plotterdan klavyeye, scanner a kadar, kameralardan hepsini anlatmış olursun. bil müh bölümlerinin introduction to computers dersinin içeriklerine bi göz atarasan hazır sunumları bile bulabilirsin.
  • berhan  (16.02.09 15:07:24) 
uzaktan eğitim okuyorum ben,geçen sene bu dersi gördüm ve 14 haftalık konular pdf formatında var.işinizi görür mü ?görürse iletişim adresinizi yazın mail olarak atayım.


  • szqnn  (16.02.09 21:27:33) 
mcsamirs (et) hotmail.com


  • abtash  (17.02.09 08:30:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.