[]

Ales'e Girmeden Once Yds'ye Girmek Sart Mi?

Evet sart mi?Eger degilse yds'ye girmenin avantajlari nelerdir?

Simdiden tesekkur ederim efenim hepinize.


 
Universitesine gore degisir. Bazi universiteler dil puanin yoksa kendi dil sinavini yapar ama hepsinde yoktur. O yuzden ydsye gir mutlaka.

Bazilari da mesela dil puanin yoksa der ki yuksek lisansa baslarsin ama bir yilda yds ye girip baraji asman lazim der. Yani sen master yaparken yds ye girip baraji gecmeye ugrasirsin.

Sonuc itibariyle bugunden itibaren en yakin yds hangisiyse gir derim.
  • halitkin  (05.05.13 02:32:49) 
öyle bir şart yok. ales ve yds birbirinden bağımsız sınavlardır.


  • devilred  (05.05.13 02:37:16) 
İlk YDS 1 Eylül'de yapılacak. Başvurular Ağustos ortası başlıyor sanırım.

konuyla ilgili mevzuat: mevzuat.basbakanlik.gov.tr
  • lustralseyahat  (05.05.13 02:38:16) 
ikisi de birbirinden bağımsız sınavlar. biri diğerinin ön şartı falan değil. halitkin in dediği gibi bazı üniversiteler kendi sınavlarını yapabiliyor ya da dil belgesi getirmen için 1 sene süre verebiliyor ama bu süre boyunca sana ders vermeyebiliyor.

ayrıca girmek istediğin üniversite mülakat yapıyorsa dil belgenin olmaması eğer gerçekten kendine güvenmiyorsan senin için bir eksi olacaktır. ha şu da var ki son yds (aslında ilki) tam bir saçmalıktı. ben sınava girmedim fakan 300 bin kişinin girdiği bir sınavda 220 bin kişi 50'yi geçemiyorsa, ortadaki saçmalığı görmek zor değil. ben bir daha girmeyi düşünüyordum ama artık toefl veya ielts gibi seçenekleri değerlendirmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
  • lamneth  (05.05.13 02:38:35) 
Oncelikle tesekkur ederim hepinize ve belirteyim yuksek lisans icin daha benim zamanim var,arkadasim icin arastiriyorduk.

Bu durumda sart degil ama herhangi bir dil sinavina (yds,toefl vs)girmesinin daha avantajli oldugu konusunda hemfikiriz degil mi?
  • fraise  (05.05.13 02:41:56 ~ 02:44:40) 
girsin girsin de iyi çalışsın. üds den millet çalışmadan 70-80 alırdı eskiden. ama artık çalışarak 50 almak bile çok zor görünüyor ydsden.


  • lamneth  (05.05.13 02:44:43) 
YDS'ye de girsin. İyi puan alırsa ne güzel, lazım olursa kullanır.


  • self noise  (05.05.13 02:46:55) 
Girsin tabi. Cunku iki (3 de olabilir) yil gecerliligi var ydsnin. Herseyi gectim ingilizcesinin ne durumda oldugunu gorur en azindan.


  • halitkin  (05.05.13 02:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.