[]

anti klişe timi - kezban

şu ota boka kezban diyen arkadaşların ağzına ağzına kürekle vurma isteği bir tek bende oluşmuyordur dimi?




 
ota boka diyenler cidden bayıyor ama kezban topluma "iyi geldi" çünkü kezban dediğimiz insanlar toplumda yıllardır vardı(anneler, ablalar da gayet bu gruba dahil olabiliyor) ama gerekli takma isim bir türlü bulunamamıştı.


  • empati kuramayan psikolog  (05.05.13 01:28:45) 
bir tek sende değil. ben bunun ayrımcılık olduğunu anlatamammış birisi olarak son derece rahatsız oluyorum. ben bunu söyleyince de kezban deniyor ya bana hah işte onu bireysel olarak algılayıp kızacak da değilim genel ayrımcılığına kızıyorum. yoksa biri öyle dedi diye takacak değlim. bu bir ayrımcılık ve ben de çok sinir oluyorum artık....


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.05.13 01:30:40) 
yalnız değilsin, bende de oluşuyor o istek.


  • bonzo  (05.05.13 01:49:45) 
bence toplumun buna ihtiyacı vardı. zamanında nasıl ki "kro"luk payesi hakketiğine verilmişti, şimdi de aynı şey "kezban"lık için geçerli. bugün grup vitaminin zonta klibini izledim ve altındaki yorumlardan birisinde o zamanlar böyle insanlar hoş görülmezdi, ama şimdi böyle bir durum yok diyor. ee toplumsal yapımız da ortada. boş beleş insanlar aldı başını gidiyor. artık adeta kültürlü olmak, araştırmak, hayvan gibi değil insanlığın hakkını vererek yaşamak antipatik hale geldi bu tarz çevrelerde. hal böyleyken bu kişilere karşı da bir refleksin doğması gayet normal ve olması gereken de bu bence toplumun kendi değerlerini koruyabilmesi için. evet ben de herkese veya kendi istediği gibi davranmayanlara kezban diyenlere karşıyım. ama gerçekten kezban olanları ne yapacağız peki?


  • lamneth  (05.05.13 02:33:09) 
@lamneth, herhangi birine herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu ki? yani birkaç duyuru aşağıda adam soruyor, kız tivitırda böyle tivit atmış, kezban mı değil mi diye. yani hesap kızın hesabı, tivit kızın tiviti, ulan sana nooluyor demezler mi adama? beğenmiyorsan takip etme yani, kafana silah dayayıp zorla takip ettiriyor değil ki kimse.

yani bu en basit örneğiydi. demek istediğim şu, herkesin özgürlüğünün diğerinin özgürlüğünün başladığı noktaya kadar devam ettiği bir evrende, kimin hayatını nasıl yaşadığı kimi ilgilendirir? babet giyen kız kezbandır, topuklu giyen kız da kezbandır, mini etek giyiyor kesin kezbandır, eteği ayak bileklerine kadar uzatıyor kezbanın önde gidenidir, kırmızı ruj sürmüşse kezban, kırmızı oje sürmüş o da kezban, evlenmek istiyor kezban, evlenmiycem diyor evde kalmış kezban, kezban, kezban. sonu "nefes alıyorsa kezbandır"a kadar gidecek önermeler silsilesi. ve ne ironiktir ki "nefes alsın yeter" deyiminin kaynağı da yine aynı adamlar. hayır yukarda saydıklarımın tümünü yapsın arkadaş, kime ne zararı var? muhattap olma geç, sınıflandırmak zorunda mısın mesela?

yanlış anlama lafım sana değil, genel gruba.

ha bir de, @loser, burdan bakınca -özellikle de o nickle- oldukça komik duruyorsun, belirteyim dedim.
  • in vino veritas  (05.05.13 02:42:54) 
@lamneth kıro diye bir sınıflandırma yaftalama var diye karşısına bir yenisini çıkmasını onaylamak bence çok insafsızca. var olan olmamlıydı zaten olduktan sonra da ortadan kalkmalıydı ki neden biz bi de karşılığını buluyoruz bi de bunu haklı çıkarıyoruz..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.05.13 02:46:25) 
@senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin: hayır kroluğun karşılığı kezbanlık olsun demiyorum ki ben. kroluk nasıl bu toplumun içinden doğduysa kezbanlık da aynı yerden doğuyor. ya bakın in vino veritas'ın dediği gibi herkesin özgürlüğü bir yere kadardır. bana kalsa herkes özgür olsun ne istiyorsa yapsın. ki öyleyimdir de zaten kimseyi eleştirmem çok rahatsız edici davranışları olmadığı sürece. ama toplum içinde yaşıyorsak, hepimizin önem verdiği noktalar var, benim de öyle. ben insanların kafalarının boşalmasına, cahilliğin özendirilmesine karşıyım. ki ben de bir insanı mini giymiş, babet giymiş diye kezban sınıfına sokmam. düşüncelerinin bayalığından dolayı ancak, kezban diyebilirim.

anlatmaya çalıştığım noktayı kaçırmışsınız bence kroluk ve kezbanlık arasındaki bağ noktasında. tekrar etmek gerekirse, ben temelde cehaletin özendirilmesine karşıyım. elbette ki "nefes alsın yeterci"lerin kendilerine "vermediklerinde" o insanlara kezban demesine ben de karşıyım ki zaten o "nefes alsın yeterci"ler de krodur.

ya bence şu an türk toplumunun çektiği en büyük sıkıntı cahilleşmesi, kafalarının boşalmasının da ötesine geçti ve artık bu iyi bir "şey" olarak görünüyor. bunda akp iktidarının da çok büyük payı var. ki kendileri de bu temel üzerinde yükseliyor.

hal böyle olunca da "herhangi birine herhangi bir şey yapmamız" elbette gerekmiyor. fakat genel olarak toplum içinde bu şekilde bir ahlak mekanizması benzeri bir refleksin çalışması beni mutlu ediyor.
  • lamneth  (05.05.13 03:40:28) 
ben o tivit olayını soran arkadaşı da savunmuyorum bu arada. gerçekten işsiz birisi demek ki. kafasını böyle saçma şeylere taktığına göre. birisi senin için kezbansa kezbandır. gelip burda onay beklemenin manası yok. kezbansa da ayrıca silersin gider. hayatından çıkartırsın zor bişey değil. zaten ben insanlara bireysel tepkiler gösterilmesini de savunmuyorum. benim bahsettiğim genel bir baskı olması güzel. ahlak mekanizması gibi yani.


  • lamneth  (05.05.13 03:45:12) 
@lamneth ben ahlak mekanizmasını da güzel bulmadıağım için bu söylediklerinin çoğuna katılmıyorum..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.05.13 04:22:53 ~ 04:23:53) 
@senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin: o zaman kapkaçcılara, tacizcilere, yolda sana her türlü saygısızlığı yapacaklara, ya da bunları senin en sevdiklerine yapacaklara karşı içten içe bir sevgi saygı mı besliyorsun?

bu arada tahmin ediyim yaşınız 17 mi?
  • lamneth  (05.05.13 11:14:04) 
@lamneth yaşımın ne önemi var acaba.. ama merak ediyorsanız söyleyeyim, 22. sizin düşüncelerinize karşıt düşünceleri olan kişilerin, kişilikleri gelişmemiş ergenler olduğu düşüncesi son derece kötü bana kalırsa.. ahlak felsefesi şeklinde kocaman bir konuyu burda tartışarak çözebilieceğimizi pek sanmıyorum.. ve evet toplumun genel ahlak algısındaki çoğu şey beni rahatsız ediyor..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.05.13 13:22:39) 
iyi peki diyebileceğim başka bir şey yok. ama bence din ve ahlakı birbirinden ayırmalısınız. sanıyorum ki sizi rahatsız eden ahlaki dayatmaların büyük bir kısmı din temellidir. değilse de önemli değil. eyvallah.


  • lamneth  (05.05.13 19:26:20) 
@lamneth din temelli olanlar da var elbette.. ahlakla dini karıştırmıyorum ben zaten. ahlak diye dayatılan çokca sinir bozucu bulduğum şey var..aynı şekilde senden de eyvallah..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.05.13 19:41:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.