[]

gitar çalarken sol elin ağrıması

1 senedir gitar çalmaktayım öyle çok iyiyim denilmez ama her türlü bareyi basabilirim nothing else matters, hotel california gibi parçalarında girişlerini çalabiliyorum o seviyelerdeyim yani. sorun şu ki ben bu işe klasik gitarla başladım ve bir süredir akustik gitar çalıyorum. yeni gitarımda barelerde zorlanıyorum, kuvvetli basmam gerekiyor cızırtı alıyorum bu şekilde yapınca da şarkının yarısında elim ağrıyor bare basamıyorum. bu işten anlayan biri bana bir el egzersizi mi verir ne yapar bilmiyorum da yardım ederse minnettar olurum.




 
başka bir müzik aleti çaldım seninki gibi bir şeyi yaşamıştım zamanında. elini fazlaca kastığın için oluyor. çok kasmadan daha rahat kavrarsan o ağrı azalır..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (04.05.13 21:44:38) 
1 - Akustik gitar klavyesi klasik gitar klavyesine göre zor. Dandik akustik gitarlarda çok daha zor.

2 - Sol el ve bilek pozisyonunda yanlışlık olabilir.

Ha her iki durumda da buradan yazarak destek verilmesi pek mümkün değil.
  • self noise  (04.05.13 21:44:53 ~ 21:47:21) 
öncelikle ara ara sol eli dinlendirmek gibi bir durum yok onu bil.

duyuruna gelince, hotel california introsu maksimum 2 aylık bir süreç sonrası özel bir yeteneksizliğin yoksa çalman gereken bir bölüm zaten. hele nothing else matters introsu boş tellere arpej zaten. bu durumda "her türlü bareyi basabilirim" kalıbını kullanma bence. sanırım sadece düz majör ve minör bareleri basabiliyorsun. çalışmalarına ağırlık vermeni öneririm, bu şekilde çok yavaş ilerlersin.

ağrı konusunda da yapabileceğin bir şey yok malesef. kolunu çok zorlamamaya çalış, düzenli akor geçişi egzersizleri yap.
  • master of orion  (04.05.13 21:46:09) 
ilk akustik gitarımdan biliyorum, eşik & sap ayarı sorunu falan olabilir. Öyle bir durum varsa zorluyor olabilir. Fırsatın varsa bir müzik mağazasına gidip birkaç akustik dene bakalım seninkiyle karşılaştırınca nasıllar.

ikincisi, şimdilik light ya da extra light tension bir tel taktırabilirsin. Ama onlar da istediğin sesi vermeyebilir gerçi şu an anlamazsın büyük ihtimalle :D
  • rodriguez2  (04.05.13 21:54:33 ~ 22:03:15) 
powerball ... çok iyi bir el ve bilek eğzersiz oyuncağıdır.
kesinlikle faydalı olur.
(bkz: ) www.youtube.com
  • action_f0rever  (04.05.13 22:13:49) 
aslına bakılırsa son 3-4 aydır elime gitar almadım yoğun bi dönemde olduğum için fazla ilgilenemiyorum, ancak elimden düşürmediğim zamanlarda bu ağrı yine vardı şimdi yine var..


  • memories  (04.05.13 22:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.