[]

ingilizce döküman okuma ile gelişir mi ?

hergün en azondan bbc.co.uk'dan bir haberi okuyup anlamaya çalışsam, bilmediğim kelimeleri araştırsam, ingilizce okuduğumu anlama babında yardımcı olur mu ?




 
Dediğin gibi kelimeleri araştırırsan bence gelişir.


  • inugard  (04.05.13 21:15:55) 
kuru kuru okumayla olmaz. bazı kalıpları ve basit diye es geçilen kelimelerin yan anlamlarını da öğrenmek gerekir. mesela if clause'larda devrik yapıları, conjunctions'ların nasıl bağlandığını vesaire. yani gramerle beraber götürmek lazım bu işi.

örneğin; "everybody save me" herkes beni kurtarır demek değil, "ben hariç herkes"tir. "save" burada hariç anlamı taşır. bunun gibi bir sürü örnek var. bunlar bir yere kadar çözülse de:

had i known him..... gibi devrik if clause'ları bilmezsen çıkarım yapman da çok zor olduğundan verim alamayabilirsin.

tavsiyem, elbette hergün okuman, ama bir yandan da gramere bakman. bir dilin anatomisini öğrenmenin gramerden başka bir yolu yok.
  • lesmiserables  (04.05.13 21:33:29) 
bbc nin bi de sole bi guzelligi var, bence super.
hem haberi okuyorsun hem dinliyorsun, altta da bazi kelimeleri deyimleri vs acikliyorlar www.bbc.co.uk

  • euteamo  (04.05.13 21:35:13) 
tabi ki yardımcı olur. hatta belli bir noktadan sonra yabancı dil ancak o dili kullanarak (okuyarak, yazarak, konuşarak, dinleyerek) gelişiyor.

yapılan deneylere göre bir kişiye günde 8 saat boyunca bilmediği bir dildeki videolar gösterildiği zaman (başka hiçbir eğitim verilmeden)yaklaşık bir ay sonra o kişi o dili anlamaya başlıyor. insan beyni böyle çalışır yani. sen farketmesen bile o yabancı dille ilgili yaptığın her şey seni geliştirir.
  • dusendeli  (04.05.13 21:49:00) 
ben İngilizce öğretmeniyim...:) mutlaka gelişir ancak ne okuduğun önemli. kendi seviyende bir şeyler okuyarak başlamalısın. en başta karmaşık textler okuyarak başlamak hem motivasyonunu kırar hem de bilmediğin yapıları öğreneyim derken çorba edersin..online seviye belirleme sınavları var heryerde, bi sınav yap kendine, seviyeni öğren ve başla okumaya. sadece okumak yeterli olmayacaktır , okumayı sürdürürken seviyeni de yükseltebilmek adına gramer de çalışmalısın. öğrendikçe okuduklarının seviyesini arttırman gerekir.
kelime mevzusuna gelince , hemen sözlüğe sarılma! bütünden anlam çıkarmayı öğrenmelisin okumaktan keyif alabilmen için.tahmin et , yorumla , sonra sözlük kullan. bunlarda havada kalmasın mutlaka not et...
yardımım dokunursa mesaj atabilirsin.. kolay gelsin.
  • action_f0rever  (04.05.13 22:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.