[]

ingilizce çeviri yardımı

he strongly criticized the nascent hydrogen mechanism
on the base of thermodynamic consideration that neither tetrahydroborate nor Zn would be able to perform the reduction of protons to atomic hydrogen.

ve bir de daha önce yazmıştım yine yazayim

Cd can also be included into the list of hydride forming elements since the acidified solution of Cd reacts with tetrahydroborate to form volatile Cd species,presumably hydride with a very unstable nature.


çok teşekkürler, elleri dert görmesin şimdiden.

 
O olusmaya baslayan hidrojen mekanizmasini, termodinamik dusuncesine gore ne tetrahydroborate'in(4 hidrojenli borik tuzu) ne de cinko(zn)'nun protonlari atomik hidrojen seviyesine indirgeyebilecegine dayanarak siddetle elestiriyor.

Cd ayrica, cd'nin asitlestirilmis cozeltisi tetrahydroborate ile tepkimeye girerek ucucu Cd turleri ile buyuk ihtimalle son derece kararsiz hidrojenli bilesim olusturdugu icin, hidrojenli bilesim olusturabilecek elementler listesine eklenebilir.

not: cevirmen degilim.
  • she was my baby  (04.05.13 22:34:26 ~ 22:36:03) 
Asitli çözeltisi tetrahidroboratla tepkimeye girerek uçucu Cd türleri oluşturduğundan (muhtemelen çok kararsız bir yapıda hidrür), Cd ayrıca hidrür oluşturan elementler listesine de dahil edilebilir.


  • cinsi kisi  (04.05.13 22:46:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.