[]

Muhabbet kuşu alıştırma

Duyuru sakinleri geçen hafta yavru bir muhabbet kuşu yakaladım. Evdekinin yanına koyduk anlaşamadılar. Şimdi ben bu yavrunun kafese yemlik koymadım ara sıra elimden besliyorum alışsın diye. Bunu bize alıştırmak için başka ne yapabiliriz?




 
papaganokulu.org

ayrıca direk diğerinin yanına koymamanız gerekirdi. kendi aralarındaki sosyal hiyerarşiye göre ikisini tanıştırmanız, beslemeniz, sevmeniz gerekir.
  • goldentitan  (04.05.13 18:59:55) 
elinden yemek yiyebiliyosa zaten alışmıştır o.bi de muhabbet kuşları çok çabuk alışıyo.yalnız evin içinde uçsun biraz dersen,eve iyice alışmadan çıkarma.çıkaracağın zaman,tehlike olabilecek yerleri kapat.mesela ayna varsa odada aynanın üstüne örtü ört.aynadakini başka kuş sanıp yanına gitmek istiyo,kafasını vurur.perdeleri de kapat.


  • rock n roll  (04.05.13 19:57:41) 
Elimden yiyor ama gene de yem vermeden elimi kafese soktuğumda kaçıyor gidiyor. Bir süre sonra iyice alışır, salınca omzuma falan gelir mi? Evdeki diğer kuş dişi olduğu için çok hırçın saldırıyor falan, bununda öyle olmasını istemiyorum.


  • Dr_Stat  (04.05.13 20:11:24) 
ben de muhabbet kuşumu balkonda bulmuştum,evden kaçmış.bana da hemen alıştı.sürekli konuş,ilgilen.elini kafese sokma başlarda.demirlerin arasından yem uzatabilirsin.kıvırcık,maydanoz,marul,elma uzat.bunlara bayılıyolar.bi süre böyle git,sonra kafesi aç parmağını uzat.tepkisini ölç.benimki parmağıma çıkmıştı :)


  • rock n roll  (04.05.13 20:22:13) 
evdeki kuşla ayrı kafeslere koymanız iyi olur. malesef bazen birbirine enfeksiyon geçirme gibi durumları olabiliyor. onlar kafesten kafese birbirlerine cevap vereceklerdir. size alışması için kafesinde ayna varsa muhakkak çıkarın, benim kuşum ısrarla aynasının önünde duruyor ve sürekli o yansımayla ilgileniyor. yemliği sürekli dolu olmalı ve iki üç günde bir üflemelisiniz. kesinlikle elinize almaya çalışmayın, çok korkuyorlar. kafesin yanına oturup onunla konuşmanız en güzel alışma şeklidir. tabi her şeyden önce uykusuna dikkat etmeli, akşam erken saatte karanlık bir odaya koymalı ve uyumasına izin vermelisiniz. zaten uykusunu aldığı zaman keyfini farkedeceksiniz siz de.


  • masseter  (04.05.13 22:07:42) 
Ben bana alışsın güvenimi kazansın diye. Yemliğini bilerek çıkardım elimden besliyorum. Bu sorun olmaz herhalde. Biraz daha güvensin bana sonra yemliğini takıcam zaten. Durduğu yer çok aydınlık değil ondan iyi uyuyor. Fırsat buldukça konuşuyorum ilgilenmeye çalışıyorum.


  • Dr_Stat  (04.05.13 23:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.