[]

Doğalgaz eskisi kadar ısıtmıyor!

Geçen sene yaktığımız ayarda kombiyi çalıştırıyoruz ama geçen sene aynı ayarda kaloriferlere elleyemezdik. bu sene ise neredeyse ılık bile olmuyor petekler. bir çok kişiden de duydum aynı şeyleri. eğer cidden kullanılan doğalgazda bir sahtekarlık varsa bunu ortaya çıkarmanın bir yolu var mıdır? ortaya çıkarılırsa da yasal süreç sancılı olur mu? askere gidene kadar uğraş lazım. hali hazırda açacağım bri davam var zaten.




 
Memlekette bunu bilfiil belediye çalışanı insanların ağzından tecrübe ettik. O'nun yalancısı olarak aktarıyorum.
Belediyeler ne zaman maddi olarak zorda kalsalar, neşelerine göre miktarda hava basıyorlarmış doğalgaz içine...

  • delikan76  (15.02.09 20:26:41) 
aynı sorun bende de var.


  • dinomazu  (15.02.09 20:41:16) 
açıkcası ben de bu sorunun son 1 aydır farkındayım. bana öyle geliyordur diyorum ama doğalgazı bildiğin yüksek derecede tutmama rağmen orta ayarda ısı veriyor petekler ılık kalıyor. dava etme konusunda öncelikle delil felan bulmak lazım daha hazır bir kanıt, yoksa pek bişi çıkmayabilir bence.


  • wish i could fly  (15.02.09 20:48:28) 
sobalı doğalgaz kullanıcısı olarak (kombi değil) bu konuda benimde sıkıntım var. geçen sene üçüncü kademede mis gibi ısınırken şu an beşinci kademede ısınamıyoruz bile. yokmudur bi çözümü?


  • soul cancer  (15.02.09 20:55:28) 
aynı dert bende de var. zaten haddinden fazla pahalıyken bir de ısı vermeme problemi çıktı. tuhaf bir şekilde sanki gece geç saatlerde daha fazla ısı veriyor gibi. peteklerin havalarını da sürekli kontrol ediyorum, öyle bir şey de yok. artık paranoyak mı oldum bilmem ama yemekler bile daha uzun sürede pişiyor gibi geliyor yahu.


  • tarantinoesque  (15.02.09 21:30:40) 
bu konuda supheniz varsa bence muhendislik odalari ile irtibata gecerek kullandiginiz gazin kalorifik gucunun tespiti icin yardim isteyebilirsiniz. makina muhendisligi ve/veya kimya muhendisligi odalari yardimci olabilirler saniyorum.

konu kisisel merak duzeyindeyse ve deneysel olarak tespit etmenin yollarini ariyorsaniz ayrica yontem onermeye de calisirim.
  • feeling the blanks  (15.02.09 22:38:03) 
ya ben de 200 ytl ödeyip ısınamayangillerdenim. bu iş çok can sıkıcı. bir çözüm arıyorum.


  • andy kaufman 2  (16.02.09 02:26:29) 
gecen gun haberlerde soylemıstı sanırsam sebebı o rusya dogalgazı kestı yada kesıntı yapıyor ya bundan mütevellit gaz basıncı dusuk gelıyormus bu sebeblede dogalgaz kullanıcıları 1 liraya ısınırken sımdı gelen gazda sıkıntı oldugu ıcın daha fazla para odemek zorunda kalıcaklar demıslerdi


  • vaevictis  (16.02.09 03:15:07) 
Rakamı tam hatırlamıyorum ama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl 10m^3 doğalgaz alıp 15m^3 doğalgaz sattığının cevabını bulmuşsunuz :)


  • crown  (16.02.09 09:11:13) 
evet bugün bu olayın haberi çıktı ankara büyükşehir belediyesiyle ilgili. yolsuzluk iddiası var.

@vaevictis

gelen gaz basıncının düşük olması hane tüketimini etkilemez. fiyatların bu yüzden yüksek çıkacağını söyleyen bir haber okuduysan, bu haber kesinlikle ama kesinlikle halkı yanıltmaya yönelik ve bastıkları havayı bu tarz bir haberle örtmeye yönelik kasıtlı bir haberdir. sebebini kısaca şöyle açıklayım:

rusya sana doğalgazı verir. düşük basınç yüksek basınç farketmez. sen bunu doğalgaz depolarında depolarsın. sonra oradan belirli ve ayrı bir mekanizmayla illere dağıtırsın. illerdeki depolardan da tekrar şehre pompalanır bu doğalgaz ve basıncı her pompa istasyonunda tekrar ayarlanır.

yani basınç kaybı olması vs söz konusu değildir olamaz.
  • andy kaufman 2  (16.02.09 16:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.