[]

10 yıllık domain tescili

yaptığım bir sitenin sahibi 10 yıllığına sitenin domaini üzerime tescil et diyor. siteyi geçen sene nisan'da yaptım. bu sene nisan aynın beklemem lazım?

domain ve hostingi aynı yerde yapmıştım, onlarla irtibata geçtim, bana 10 yıllık domain alabiliriz sizin adınıza ancak hosting'i de yapmalısınız dedi. şart mı dedim sadece domain alsak yok olmaz dediler. dedim 10 yıl boyunca burada olacağınıza dair bir garanti var mı, sonuçta 10 yıl uzun süre kim öle kim kala, domain'i sonuçta üzerime kaydediyorsunuz ama hosting?? dediler bizde böyle nasıl garanti vermemezi istiyorsun, söyle verelim, dedim ok byeee..

başka bir yer ise sadece 10 yıllık domain satabileceklerini söyledi. kafama şu takıldı acaba bunlar benden 10 yıllık domain parasını alıp her sene yenileyecek mi? öyle ise hosting'ten farkı yok, yine risk almış oluyoruz.
yani domain tescili konusu, her sene gel yenile mi(ben öyle biliyordum ne yalan söyleyeyim) yoksa peşin veriyorsun 10 sene bir işlem gerektirmeden çalışıyor mu?

bu domain tescili adım olarak nasıl oluyor? yani sertifakalandırmış, akredite edilmiş şirketler var, onlar belirli bir havuza mı kayıt yapıyor? yoksa yeterli ingilizcesi olan herkes girip yerinden yapabilir mi? öyleyse ben yapabilir miyim bunu, öyle değilse 10 yıllığına senin domainini tek seferde şu kadara yaparım arkadaş diyen varsa tekliflere de açığım?

 
godaddy'ye taşı önce domain'ini. sonra da orada 10 yıllık tescil ettir. yenilemek falan gerekmez.


  • loststone  (15.02.09 16:36:06) 
nisan ayını beklemene gerek yok. (edit: zaten nisan gelmeden uyarılman lazım yenile artık şunu diye)

bazı yerler domaini de hostingi birlikte satayım ikisinden birlikte kar ederim mis gibi olur deyip adam sikiyorlar. domaini de hostingi de aynı yerden almanıza gerek yok fakat gün gelir de hostingi taşımaya kalktığınızda yeni taşıdığınız yer de domainin bende değil onu da taşıman lazım falan diyebilir.

her sene gel yenile şeklinde de yapabilirsiniz yıllık kaydederseniz. birkaç yıllık kaydetme imkanınız da var. 10 yıllık yenileme yapılabilir yani bir seferde. yenilemenin yapılıp yapılmadığını da whois sitelerinden anlayabilirsiniz.

elinde bir kredi kartı varsa (hatta sitesine göre paypal da olabilir, hatta türk sitesiyse havaleyle de olabilir) başka ve güvenilir bir siteden çok rahat yapabilirsin. şu anda domainin kaydını yapan kişinin sana domain paneli için kullanıcı adı şifre vermesi gerekiyor ki istediğin zaman girip dns ayarlarını, adres ıvır zıvır bilgilerini değiştirebilesin. böyle bir şey vermediyse kendisi bir yere kayıt yaptırmış ve sen hostingini taşımak istediğinde problem çıkartabilecek birisi olabilir.
  • sanal uyku  (15.02.09 16:36:22 ~ 16:37:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.