[]

Laptop - Modem ilişkisi + Wireless modem tavsiyesi

Selamlar,


Bu hafta içinde elimdeki bütün paramı laptop almak için harcayacağım. Laptop ile birlikte wireless modeme de ihtiyacım var ama şu 2-3 hafta içinde onu alabileceğimi sanmıyorum.


Elimde kablolu Zoom x4 modem var. Desktop'a bağlantıyı ethernet kablosu ile yapıyorum. Modem'in usb girişi de var aynı zamanda. Oradan da usb kablosuyla laptop'ı bağlamayı düşünüyorum şu anda.


Tabi soru şu: Daha önce ethernet girişi olmayan bir modem kullandığımda stabil internet bağlantısı sağlamak için çok çile çekmiştim, bağlantım sürekli kopuyordu falan. Acaba şimdi böyle bir şey yapsam bir sorun yaşar mıyım? Ya da başka hiçbir sorun yaşar mıyım? Ve ciddiyim, modem alacak param yok sanırım:)


İkinci soru: 120 metrekare evde, 2mbit adsl bağlantısını 2 bilgisayarda kullanacağım; fiyat-performans açısından da iyi olan, olabildiğince ucuz bir wireless modem tavsiyeniz var mıdır?

 
x4'te bir tane ethernet var diye aklimda kalmis. ona gore yanit vereyim.

1) usb kullanma. cok sikinti cekersin ki zaten ethernet + usb calismayacaktir muhtemelen. ikisinin baglanma yollari farkli cunku (usb'de dial-up gibi manuel wan baglantisi kurmak zorundasin)

2) bir tane kucuk hub, bir tane de access point alip bir kablo ile desktop'a baglanti yapip bir kablo ile de access point'e cekebilirsin ama bu hem gereksiz yere masraf, hem de gereksiz yere kablo yigini ve elektrik harcamasi olur.
bu yuzden, bir tane airties, philips ya da zyxel kablosuz modem al. ethernet'ten yine desktop'a baglanti yap, wi-fi ile de notebook baglansin. olsun bitsin.
  • sourlemonade  (15.02.09 17:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.