[]

Nerdesinin yazılışı

mutlaka "neredesin" mi yazılmalı yoksa "nerdesin" yazsak olur mu? kesin hatalı mı olur e'yi düşürsek?




 
ikisi de dogru. ayni sekilde burda ve burada'nin ikisinin de yazimi dogru.


  • in vino veritas  (02.05.13 18:09:50) 
yatcaz kalkcaz ordayim
yatacağız kalkacağız oradayım

  • exlibris  (02.05.13 18:12:42) 
neredesin yazılır nerdesin veya neredesin okunur. Ama nerdesin yazılmaz.


  • sinematematikci  (02.05.13 18:16:05) 
bunun için bir kaynak var mı bildiğiniz, iki haliyle de doğru olduğunu söyleyen?


  • qwertyali  (02.05.13 18:16:19) 
NEredesin dilbilgisi olarak doğru olandır.

Nerdesin ise günlük dil.

ikiside doğru kısaca
  • efrasiyab87  (02.05.13 18:21:51) 
yazarken "neredesin" olmalı sanki.

www.tdk.gov.tr
  • feelinggood  (02.05.13 18:23:56) 
şimdee böyle konularda kesin sınırlar hem çizilebilir hem çizilemez doğru veya yanlış diye.
gitcez, gidecez, gidecüz, gidivecez, gedecüz vs. bunların hiçbiri yanlış kullanım değil. Türkiye nin çeşitli yerlerinde bunlar böyle kullanılıyor. nasıl yanlış diyebiliriz.

Bilge Kagan "sabım" demiş biz bugün "sözüm" diyoruz. şimdi dilimizin asıl kaynağına atalarımız sahipmiş. yani doğru kullanımı bir kelimenin onların kullandığı gibiyse bugün kullandıklarımıza toptan yanlış demek durumunda kalırız. bence ikisi de doğru ama gidip hocana sorarsan belki başka şeyler söyler.
  • scorpion37  (02.05.13 18:32:55) 
7 8 sene oncesine kadar nerde yazmak yanlisti gayet..
dil bilgisi ogretilirken okulda burda nerde gibi seyleri yanlis olarak ogrendim.. bana kalirsa yanlis
konusma dili cok degisir, her dilde boyledir ama yazili dile gecmemeli o farkliliklar
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.05.13 18:34:32) 
evet hatalı olur.
neredesin yazılır.tercihen nerdesin; ya da neredesin diye okunur.

  • jimjim  (02.05.13 18:38:18) 
@scorpion (bkz: lehce)


  • sinematematikci  (02.05.13 19:23:54) 
''nerdesin'', ''burda'', ''yatıcaz'' vb. yazım hatası değildir diyenler ya ilkokul ikiden terkler, ya da dalga geçiyorlar. kafanıza göre saçmasapan iddialarda bulunmayın. duyuruda sorulan böyle yazılırsa hatalı mı olacağı, cevabı da evet.


  • nxtrls  (02.05.13 20:01:50) 
"nerdesin" yanlış bile olsa galat-ı umumi diye bir şey var. nasıl hile hurda dendiğinde yanlışlığı ileri sürülmüyorsa öyle. doğrusu hile hud'a aslında, ama hile hurda dedi yanlış ahaha demek cehalettir. bildiğini ve en doğrusunu bildiğini iddia edip diğerlerini bilmemekşe suçlayanlar da cahildir.


  • tedirginlik hucresi  (03.05.13 02:39:30) 
''nerdesin'' yazım hatasıdır, bunu tartışmanın alakasız örnekler vermenin bir anlamı yok. anadolu'da ne şekillerde telaffuz ediliyormuş, geçmiş yüzyıllarda konuşma dili nasılmış, lehçeymiş ağızmış bunlar sorulmuyor duyuruda anlamıyorsunuz galiba. kimin nasıl konuştuğundan nasıl yazdığından bağımsız şekilde ''neredesin'' doğrudur, ''nerdesin'' yanlıştır. bu kadar.


  • nxtrls  (03.05.13 15:13:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.