[]

korsan kitap veya dandik redaksiyon

yeni katıldığım kitap kulübünden bir popüler bilim kitabı verdiler, tübitak basmış. gel gelelim kitabın her üç dört sayfasında bir ciddi yazım ve noktalama hataları var, okumayı acayip zorlaştıran cinsten. aklıma korsan olma ihtimali geldi ama kitap o kadar nadir bir bilim dalıyla alakalı ki korsanını yapmaya tenezzül edeceklerini hiç sanmıyorum. geriye özensizlik ihtimali kalıyor, ama enteresan bir şekilde ilk defa bu kitapta olmak üzere bir esere redaktörün isminin yazıldığına şahit oldum. tübitak redaktörün ismini yazacak kadar prensip sahibiyse bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur? sizce?




 
korsancılar kitap çevirtmez.


  • efrasiyab87  (02.05.13 12:23:41) 
tabii ama çevrilmiş kitabı taratıp aynen korsanını basmazlar mı sonuçta?


  • kül  (02.05.13 12:39:39) 
kimse oturup el altından satabilmek icin kitap cevirmez, bi de nadir bi bilim dalıy diyosunuz. film mi bu korsan cevirisi olsun.

tübitak dandik bi iş cıkarmış demek ki.
  • rurouni  (02.05.13 12:44:39) 
korsan kitap müessesesi nasıl işliyor bilmiyorum da şöyle düşünmüştüm: tübitak kitabını taratıyorlar, ocr dönüşümü sırasında da yazım hataları oluşuyor gibi :) ama dediğim gibi kim uğraşır, sözlükte başlığı bile yok kitabın.


  • kül  (02.05.13 12:57:24) 
onu basarlar tabii ama burada sorun çevirende.


  • efrasiyab87  (02.05.13 13:31:47) 
Benzer bir şey başıma geldi; kitabın düzeltisini yaptım ve yolladım ama mal insanlar düzeltilmemiş dosyayı baskıya yollamışlar. Garabet bir kitap oldu ve redaktör olarak benim adımla çıktı. Can sıkıcıydı.


  • whoosie  (02.05.13 14:07:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.