[]

işçi mi ?

üst düzey yöneticide işçi midir ?
işçi tam olarak hangi kesimdir ?



 
işverene belli faydalar karşılığında emeğini satan kişiye işçi denir.

işveren dışındaki tüm çalışanlar denilebilir.
  • [silinmiş]  (01.05.13 23:46:13) 
Genel görüş, İşçi mavi yaka çalışandır. Beyaz yaka çalışan işçi değildir.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (01.05.13 23:50:54) 
hizmet veya üretim sektöründe kas gücüyle çalışan, üretendir kanımca.


  • hayatbirfilm_basroldesensin  (02.05.13 00:01:50) 
işçidir, emekçidir.


  • sertab.erener34  (02.05.13 00:10:10) 
Kölenin, maaş alanına ve belirli bir saat diliminde başkasının yararına çalışanına işçi denir. Beyaz ya da mavi yakalı olduğuna bakılmamalıdır.


  • qui totum vult totum perdit  (02.05.13 00:17:43) 
çalıştığı her an üretim anlamına gelen kişidir bence.
mesela gişede memursun sen ne yaparsan yap oraya gelen müşteri sayısınca çalışırsın.
ama bir işçi bir işi 5 saatte yapıyorsa 5 işçi 1 saatte yapar. çünkü emeği üretime dönüştürür.
  • sle  (02.05.13 00:22:47) 
sosyal güvenlik kurumuna yapılan ödemeleri eski ssk mevzuatından yatan herkes işçidir. özel okuldaki veya sözleşmeli çalışan öğretmen, aynı şekildeki doktorlar vs. hepsi teknik olarak işçidir.


  • armatür  (02.05.13 00:28:30) 
işçiler saat ücretli ya da yevmiyeli çalışırlar.


  • sehpa fx350  (02.05.13 00:43:48) 
ücret karşılığı emeğini ortaya koyan gerçek kişiye işçi denir. ücretli çalışıyorsa üst düzey yönetici de işçidir. hatta adi ortaklıkta emeğini koyan gerçek kişi de işçi kabul edilir.

beyaz yaka çalışan işçi değildir diyen neye dayanarak bunu söylüyor merak ediyorum. böyle bir genel görüş yok, oluşturulmaya çalışılan işçi imajı var. işçi örgütlenmesinin kapsamını daraltmak için böyle bir propaganda yürütülüyor ve üzülerek görüyorum ki işe de yarıyor. beyaz yaka çalışanlara siz işçi değilsiniz, sizin kişisel pazarlık gücünüz var denilerek işçi örgütlenmesini mavi yaka ile kısıtlamak istiyorlar. bugün yapılan toplu sözleşmelere memur ve amirler yararlanamaz gibi tamamen kanun dışı ifadeler konuluyor.

işveren vekili ise işletmenin bütününü sevk ve idareye yetkili, işçi alımına ve çıkarılmasına karar veren, mesai saatlerini kendisi belirleyen ve herhangi bir amire hesap vermeyen, doğrudan işverene bağlı çalışana denir. işletmenin en tepesindeki adam işveren vekilidir çoğunlukla. bunların hepsinin bir arada bulunması gerekir, tek bir unsuru barındıran çalışana işveren vekili denemez.
  • sijwocaq  (02.05.13 22:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.