[]

güneş gözlüğü pahalı olunca sağlıklı mı oluyor?

güneş gözlükleri gerçekten denildiği gibi fiyatı ne kadar pahalı olursa o kadar sağlıklı mı oluyor? yani şöyle diyeyim, 50 tl verip aldığım gözlük beni güneşten korumaz mı? ya da gözlerime zarar verir mi?




 
UV filtresi olmayan zarar verir, olan korur.
50liraya UV filtreli bulur da alırsan korur, isterse elmas işlemeli som altın çerçeveli gözlük al UV koruması yoksa gözünün içine eder.

genelde UV koruması olmasına güvenmek için bilinen markalar tercih edildiğinden haliyle pahalı olan iyi algısı var...
  • ucan spagetticanavari  (01.05.13 22:57:40 ~ 22:58:01) 
UV olayini ek olarak soyle anlatayim:

normalde gunes gelir gozumuzu kisariz, normal gunes isigi yaninda uv isinlarindan da korunmus oluruz
uv filtresiz gunes gozlugu taktigimizda, bu gozluk normal gunes isigini engellerken uv isinlarini engellemiyor
uv isinlarini gozumuzle goremedigimiz icin ne oluyor, gozumuzu kismiyoruz, goz bebegimiz de isik geldi kuculeyim diyip kuculmuyor, gozumuze zararli isin geldiginden bihaber takilmaya devam ediyoruz, biz takilmaya devam ettince farkinda olmadan gozumuz o isinlardan zarar goruyor oluyor.
  • disq  (02.05.13 01:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.