[]

Yeni Muhabbet Kuşuyla İlişkiler

Selamlar... Evet bugün bir muhabbet kuşu aldık ve nasıl davranmamız konusunda biraz tedirginiz. Şimdi doğal olarak kendisi daha alışmaya çalışıyor, çok durgun ve sanıyorum daha hiç yem yemedi. Bu davranışların normal olduğunu birkaç yerde okudum ama işte yine de meraklanıyor insan. Bu hayvancık açlıktan ölmez değil mi? (şu an eve geleli yaklaşık 7 saat oluyor)

Bir diğer konu ise ışık ve ses. Şimdi kuşumuz salonda duruyor. Uyuyacağı zaman bizden rahatsız olur mu? Arada bir geç oturduğumuz zaman ışık ve televizyon sesi onu rahatsız edip dengesini bozar mı? Nasıl davranmak lazım?

Son olarak; eğitime başlamak için birkaç gün alışmasını beklemek mi lazım? Yoksa direk konuşmaya, yaklaşmaya başlayabilir miyiz? Ona yakın durmamızdan korkar mı yoksa daha mı çabuk alışır?

Başka tavsiyeleriniz varsa çekinmeyin...

 
Öncelikle kuşun eğitime vereceği tepkinin karakteri ile çok alakası var.Bazı kuş ne yaparsanız yapın soğuk ve yabani oluyor.Umarım yaşça küçük nispeten yeni doğmuş bir kuş almışsınızdır.Bu durumda pet-shop veyahut nerden aldıysanız ordaki arkadaşlarına alışmadan direk size yakınlık gösterecektir.

Yem yememesi ve ilk başta ortamı yadırgaması normaldir.Avucunuza yem koyup yedirebilirsiniz.Eğer yaşı küçükse yemi elinizden yedirmeniz size daha samimi olmasını sağlayabilir.Direk konuşmaya,yaklaşmaya başlayın bence...ilgi gösterin...kafesindeki yemliği alıp belli aralıklarla elinizde besleyebilirsiniz.Bu durumda size çok çabuk alışır ama biraz aç kalabilir.bu aralıklar 4-5 saati geçmesin eğer öyle birşey yapacaksanız.

yemliğini 2 günde bir yeniden doldurun.dolu gibi gözükür ama genelde kabuktur içi.suyunu tatlı su verin.cereyanda bırakmayın.çabuk hasta olurlar..gece uyumaları için bir kaç saat yeterlidir.sessiz ve ışıksız bir ortam tercihleridir.


umarım yardımcı olabildim....
  • rosencruz  (14.02.09 23:48:59) 
muhtemelen aldığınız kuş ufaktır. ilk başlarda böyle davranması normaldir. eğer kafesin içerisinde dallara çıkmıyor yerden size bakıyorsa yere biraz yem koyun. suyuda yere yakın bi yerde dalın hemen yanına koyun ki susadığında kolaylıkla içebilsin.

ışık ve sesten rahatsız olmaz bilakis muhabbet kuşları sese bayılırlar..mesela evde aynı oda da elekrikli süpürge çalıştığında sürekli öterler. ışıktanda etkilenmezler, uykusu gelmiş, uyuyacaklarsa her türlü uyur onlar..hatta pet shoplarda bazen ışık vardır kafeslerinin yanlarında üşütmemek için devamlı açık tutarlar, onun devamlı yanmasına rağmen uyuyolar..

kafese biraz alıştımı yavaş yavaş elinize almaya başlayın omzunuza koyun, başınıza koyun, koyun ki ki yabanileşmesin.yoksa ileride size hiç gelmez perdelerin kornişlerinde yakalamaya çalışırsınız..birde uyarı yapayım; kuş kafeste iken parmağınızı içeriye sokmayın..ısırmaya alışmasın..yoksa her elinize alışınızda parçalar benden demesi..haa bide uyurken hayvancağızı rahat bırakın, birden gözünü açtığında kendisine doğru gelen bi el görmesin sonra paranoyak olur kuşcağaz.tabi uyurkene yanı başında bağırmayın dememe gerek yoktur herhalde yoksa en geç 2güne mefta olur..
  • copy paste  (15.02.09 00:16:59) 
ilgi gösterin.bu hayvanlar ilgiyle uzun yıllar yaşayabilir.bizde vardı bunlardan peder bey çok iyi bakardı her sabah konuşurdu falan 13 yaşına kadar yaşadı ki bir muhabbet kuşu için rekor denebilecek bir süre.


  • szqnn  (15.02.09 01:34:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.