[]

izmir'i bilen arkadaşlar

arkadaşlar merhaba. ben izmir 9 eylül üniversitesinde tıp okuyan ve 2 senedir görüşmediğim bir arkadaşıma sürpriz yapmak istiyorum. böyle pat diye karşısına dikilmek istiyorum, ne işe yarayacak bilmiyorum ama heves ettim :)

sorum şu, taksi ile adnan menderes havaalanından balçova'ya mı yoksa narlıdere'ye mi gideceğim? google map'te tam kavrayamadım. okula yakın bir yurtta kaldığını söylemişti.

nasıl yapayım, nasıl edeyim? taksi ne kadar tutar tahminen?

 
balçova ile narlıdere yanyana, fakülte de tam ikisinin kesişim yerinde. taksi hakkında ise bir fikrim yok.


  • devilred  (01.05.13 03:53:01) 
ege'de okuduğumdan ötürü nereye gideceğiniz hakkında fikrim yok desem yeridir.

ama anladığım kadarıyla havalimanından taksiyle şehir içine ulaşmak istiyorsunuz ki bunun için izban'ı kullanmanız çok daha ekonomik olacaktır. gideceğiniz yer için uygun bir izban durağından aktarma yapabilirsiniz.

9 eylül tıp ve civarı için ise diyebileceğim hiçbir şey yok :(
  • hubaku  (01.05.13 03:54:01) 
bence taksi ile narlıdere pahalı olur. havaalanı servisleri vardı, adını şimdi unuttum her şehirde var aslında. onlarla üçkuyulara gidebilirsin ya da havalanı otobüsleri vardı onlar da üçkuyulara gider, birinden kartını isteyip basabilirsin. oradan bir taksiye atlayıp dokuz eylüle gitmen on dakikanı almaz. ha bana sorsan üçkuyulardan da dolmuşa bin derim, cidden öyle gözde büyütülecek bir şey değil ama sen bilirsin yine de. taksi havaalanından 9 eylüle 50 ya da 60 tutar tahminen. üçkuyulardan 9 eylül içinse 10 liranı alırlar.


  • sphagetti  (01.05.13 04:09:31) 
Hangi havayolu?

Havayolunun ulaşım seçeneklerine bir bak, belki yardımcı olurlar.

Alternatif, tren ile optimuma kadar gelip taksiye atlamak, taksi için en yakın çözüm, 10km den azdır kalan mesafe. Max 30-40 yazar, fazla fazla salladım.

En ucuz çözüm, yine trene atlayıp ilk durakta (kipa-gaziemir) inip şu otobüsü kullanmak:

www.otobussaatleri.net

(Duraktan inip, ana caddeyi geçip, migrosun arkasındaki yola gelmelisin)
  • transall  (01.05.13 06:18:16 ~ 06:26:50) 
okula yakin devlet yurdunda kaliyorsa, o yurt inciraltinda. taksi ile köklü gelir fiyat ama param yok diyorsan havaalanından belediye otobusu var uckuyular meydana, meydandan taksi ile 5 dakika yurtlar.


  • atmacaged  (01.05.13 09:58:19) 
havaalanından izbana(metroya) bin Esbaş durağında inip hemen oradaki optimum alışveriş merkezine ait ücretsiz müşteri servisini kullanarak balçova tarafına gidebilirsin yok ben taksiye bineceğim dersen yine aynı yerde in avm'nin taksi durağından taksiye binip şöföre otobandan gidelim dersen 15 dk da gidersin gideceğin yere.


  • vend avesta  (01.05.13 10:10:35) 
gaziemirden 510 otobüslerine binebilirsin hala çalışıyorlarsa.
dedikleri gibi balçova ile narlıdere sınırında 9 eylul.

  • goldentitan  (01.05.13 11:32:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.