[]

Hostel nedir, nasıl bir şeydir?

Daha önce hiç hostel kullanmadım, sanıyorum ucuz olması avantaj

Otelden farkı nedir ?

Uyuduğumuz odada bizden başka tanımadığımız kimseler oluyormuş sanırım, açıklarsanız sevinirim.

 
Normalde otelde bi odada kalıyosun ya. Sana özel odada. Hostelde o odada birden fazla yatak oluyo, tanımadığın insanlar da o yataklarda yatıyo. Aynı odada tanımadığın insanlar yani. Tuvalet falan da ortak oluyo genelde.


  • roket adam  (01.05.13 00:10:00) 
dorm tipi odalar var @roket adam'in dedigi gibi. (roket burada da karsima cikti. duyuruda kac kisi var acaba paso ayni insanlar.) :D

bir de ozel odalar var. (iki kisilik tek kisilik gibi.)

odada ne kadar cok kisi kaliyorsa odeyeceginiz para o kadar az oluyor.

ozel odalar da normal otellere oranla biraz daha ucuz oluyor.
  • Argaeos  (01.05.13 00:11:54) 
www.hostelworld.com mesela buradan dünyanın herhangi bir yerindeki hosteli inceleyebilirsiniz, fotoğraflarına bakıp yorumları, puanları inceleyebilirsiniz.


  • only alcoholica  (01.05.13 00:16:06) 
çok çeşitli hostel odaları oluyor.
1,2,3,4,6,8,10,12,16,20 şeklinde gider. bazılarında bir iki oda birleştirilmiş olur.
bazısında tuvalet odada olur, bazısında birkaç oda aynı tuvaleti kullanırsın.

yatak sayısı arttıkça fiyat düşer dedikleri gibi. çok populer yerlerde geceliği 6-7 euroya kadar bile yer bulabilirsin. bazen 8 kişilik oda 30 euro olur. (kuzey ülkelerinde özellikle.)

odada kalanlar da genelde sırtçantasıyla seyahat eden insanlar. genelde yaş ortalaması 20-27 arası oluyor.

ben hostelbookers sitesini tercih ediyorum. en çok hostelworld tercih ediliyor. her türlü hostel seçerken daha önce kalanların yorumlarını oku derim.
bazı hosteller çarşaf vs için para ister, bazısında duş paralı olabilir, bazısı kahvaltı verir vs.

bir de hostelde kalacaksanız mutlaka yanınızda kulak tıpası götürün, mutlaka horlayan biri çıkıyor.
  • goldentitan  (01.05.13 11:40:18 ~ 11:40:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.