[]

en iyi lens kiti olan slr makine

Evet sorum gayet açık.. Lütfen aramaya inanmak falan demeyin benim soracağım soru öncekilerden biraz daha spesifik.. Bu gün dolmabahçe sarayına gittim ve canon s5 makinemin malesef artık yetersiz geldiğine kanaat getirdim.. Öyle bir durum oluyor ki makinem dolmabahçe sarayındaki bir odanın ya da bir bölümün tamamını kadraja almakta yetersiz kalıyor.. Zannedersem bu işin de çözümü geniş açılı bir lens olsa gerek. Ancak canon eos 450'ye falan baktımda bunun da lensinin ilk etapta yetersiz kalacağı söyleniyor.. Yani 1400 tl makineye verdikten sonra birde ekstradan minimum 300-400 lira lense veriyoruz. Şimdi ortalama 1000 lira hadi en fazla 1200 lira vererek gayet tatminkar lens kiti ile satılan bir makine tavsiye edebilir misiniz ?




 
bir odayı tamamen kadraja almak istiyorsan 15 mm nin altına inen odak uzaklığında bir lense ihtiyacın var. nikon ve canon makinaların kit lensleri minimum 18 mm odak uzaklığı veriyor. s5 kullanmadım ama kit lenslerin s5 inkinden daha kaliteli olacağını düşünüyorum.

aynı ihtiyaç bende de hasıl olmuştu, o zamanki d400 makinama sigma 10-20 lens almış, vatikan müzesinde çekilmemiş oda bırakmamıştım. elden çıkarırken de %20 lik bi kayıpla okutmuştum lensi.

1200 ytl bütçen varsa, 18-55 kit lensli canon d400 (700 ytl) + sigma 10-20 lens(500 ytl) alabilirsin. (fiyatlar tahminidir)
  • makineci  (14.02.09 23:04:03 ~ 23:05:26) 
pentax'ın bazı modellerinde verdiği al II var, al'sinden daha iyimiş, kullanmadığım için çok bişey diyemem. ben sony ile cz 16-80 almıştım, süper bir lens ama makine ile fiyatı tuzludur biraz. hatta neredeyse bu lens için sony'i seçtim bir daha bir müddet lens yatırımına ihtiyaç duymıyayım diye. sony'de çok iyi bir dslr bu arada.


  • eksi daglarinin aslani  (15.02.09 10:41:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.