[]

uzak dogu'da-ozellikle japonya'da- irkcilik var mi?

aslinda cekik gozlu uc ulkeyi soruyorum spesifik. japonya, kore, bi de cin.

simdi biliyoruz danimarka, almanya, fransa vs ne kadar gelismis modern ulkeler olsalar da irkcilik var. kulturel irkciligi bir kenara koyalim, ten rengi irkciligi falan var ya hani siyahilere. iste merak ettigim konu bu. sonucta sari halka gore de biz farkliyiz. ozellille japonya'da falan "mina kodumun normal gozlusu, mina kodumunun sarisini" falan diye irkcilik yapiyorlar mi fiziksel gorunus bazli?


 
aylarca kaldım çin de beliri aralıklarla, beni yadırgadıklarına hiç rastlamadım. Genel olarak böyle bi tutum da görmedim. Tabi işin daha derin boyutları var mıdır bilemem.


  • gallipoli  (30.04.13 12:36:54) 
çin'de uygur türkleri'ne karşı yapılanlar geldi aklıma. ona bir bakabilirsiniz mesela.


  • gonion  (30.04.13 13:00:29) 
var.

bu işin asya da piri de japonlar.

avrupada nasıl bir zamanlar hitler ve üstün alman ırkı vardıysa japonlar da bunun asya versiyonu. zaten 2. dünya savaş sırasında da aynı saftalardı. mihver devletler olarak + italya. neyse.

japonya ve japonlar asya kıtasına özellikle kore'ye ve çin'e çok çektirmişlerdir. savaş sırasında sistematik köleleştirme ve tecavüz çok fazladır. japonlar biraz narsist bir millet. asyada kendilerini en üstün olarak görürler. diğer insanları insandan saymazlar.

bugün savaş konulu kore veya çin yapımı bir film izlersen japonlardan ne kadar nefret ettiklerini neler çektikleribi görürsün. en basitinden c. bale in oynadığı Jin líng shí san chai filmini izleyebilirsin.

youtube da izlediğim bir video vardı ama onu bulamadım. japonların her sene ziyaret ettiği ve 2. dünya savaşında ölenleri andığı bi tapınak vardır. adı yasukuni mabedi.
çin kore vb. burada yapılan anmaya karşı. çünkü savaşta asıl ölen zarar gören onlar olmasına rağmen japonlar kendi militarizmini ve yaptıklarını övüyor.

işe videoda orada olan bir anmaya katılan gazeteci söz alıyor ve diyor ki "eğer bu yaptığınızı almanya'da yapsaydınız anayasaya göre savaş suçu işlemiş sayılırdınız ve yargılanırdınız diyor." tek dediği bu.

bundan sonra film kopuyor. japonlar adamı itiştirmeye küfürler etmeye başlıyor. adam uzaklaşmaya çalışıyor izin vermiyorlar. en sonunda polis eskortunda gidebiliyor ama karakola kadar japonlar adamı ablukaya almış peşini bırakmıyorlar.

bu videoyu bulamadım. sanırım sildirmişler.
  • raskolnikov2  (30.04.13 13:44:11) 
japonya'da yasamak sandiginiz gibi ekzotik degil baslikli bir yazi okumustum.. amerikali herif japonya'ya tasiniyordu anlatmisti bayagi..

ne kadar iyi japonca ogrenirseniz ogrenin her zaman yabancisiniz diyor idi ne kadar dogru bilemeyecegim.. tokyo drift ten de ogrendigimiz gibi "gaijin" diyorlar bu ausländer lara
  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.04.13 13:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.