[]

otomobil alırken yapılması gerekenler

herkese günaydın,
otomobil alırken noter, kasko vs işlerini baştan sona anlatabilecek olan var mı? nelere dikkat edilmesi gerekir?
ilk arabam olacak bu ayrıntıları pek bilmiyorum.
cevap veren herkese teşekkürler.

 
Sıfır mı alacaksın yoksa 2.el mi?

sıfır alacaksan eğer zaten her şeyi satıcı yapıyor sen anahtarını alıp gidiyorsun. alırken konuşursan eğer kaskoyu da onlar yapıyorlar.

2.el alacaksan eğer notere kimliklerinizle gidip alıcı 70 küsür para veriyor ve arabayı satın alıyorsun.15 gün sonra noterin bulunduğu ilçe trafik şubeden aracının ruhsatını alıyorsun. 1 ay içerisinde sigortasını herhangi bir sigorta şirketinden yatırmak zorundasın ve de istersen eğer kasko yaptırıyorsun.
  • hayatbirfilm_basroldesensin  (30.04.13 08:25:36) 
15 beklemene gerek yok direkt noterden çıkıp emniyete gidiyorsun ruhsatın oraya düşmüş oluyor zaten. sonrasında da kasko-sigorta


  • Angelismeee  (30.04.13 09:45:30) 
arabayi ikinci el alacagini varsayiyorum.

neredesindesin olayin bilmiyorum bastan baslayayim;

almak istedigin araci sahibiyle birlikte ekspertiz yapan bir yere gotur. her marka icin farkli noktalar var bu isi yapan. ikinci el ekspertizini alirsan simdi, sen satarken de elin saglam olur. bak temiz ekspertizi var elimde. surasi bozuktu surasini da yaptirdim dersin. benim tavsiyem asla ekspertiz olmadan canini teslim edecegin araci alma.


Bununla birlikte araci almaya karar verince saticiyla birlikte notere gideceksin. noterde ucreti mukabili sana 1 ay sureli gecici ruhsat belgesi duzenleyecekler ve arac artik senin olacak.

daha sonra bir sigorta sirketiyle gorusup arac sigortani yaptir. bu zorunludur. kasko ise zorunlu degildir. biraz garantici adam isidir. onu da diledigin zaman yaptirabilirsin. eger pert kayitli bir arac alirsan %99 kasko yaptiramazsin.


eger sifir alacaksan zaten galeriden her seyi hallediyorlar. sen hicbir seye mudahil olmuyorsun.
  • kratos  (30.04.13 12:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.