[]

Asi ruhumu dizginlemek istiyorum

Merhabalar duyuru ailesi, başka bir problemle tekrar karşınızdayım.

Şöyle bir şey var bende, yapmam gereken işleri (zamanında) yapmak gelmiyor içimden.

Daha açayım, lisede iken fizik sınavı olurdu, önceki gün matematik çalışırdım, o gün fizik çalışmak işkence gibi gelirdi. başka dersler için de aynı şey tabi. üniversite'de de hala aynı sorun var son döneme geldik şurada hala adam akıllı çalışamıyorum zamanında.

Şimdi okul bitiyor o neysede iş yapma konusunda da aynı şeyler var. Günün önemli bir bölümü bilgisayar-internet başındayım(iş icabı). Kendi kendime çalışıyorum bişiler yapıyorum. Bütün bir gün zevk için site yapmakla uğraşabiliyorum bazen. Ancak iş para ile yapmaya gelince bir üşengeçlik başlıyor. İşle uğraşmak yerine giriyorum duyuruya sözlüğe onlarla vakit geçiriyorum.

Başkalarına karşı sorumluluk dahilinde yaptığım işler çok bayıyor beni(ss yapıyorum resmen). Aynı işleri kendim zevk için yaptığımda ise sorun olmuyor.

Önerilerinizi bekliyorum.

 
Kronik tembelliğe yakalanmışsınız :P

Şaka şaka. Genelde herkes sorumluluklarını bayıla bayıla yapmıyor. Bence sorumluluk dailine giren işleri yaparken bunun gerekliliğini de getireceklerini de düşünün derim.
  • trista  (14.02.09 14:03:59) 
Bunun adina erteleme davranisi deniyor. Genelde tembellikten kaynaklandigi dusunulur ama aslinda mukemmelliyetci tiplerde falan daha cok rastlanilir, kisi yaptigi isi tam ve super yapmak istediginden ve bunun ne kadar cok emek ve zaman alacagini bildiginden dolayi erteler de erteler.o yuzden de okul-is hayatinda daha cok ortaya cikar ama ayni isi hobi olarak yapinca ertelemez kisi. Kurslar falan var bunu yenmek icin (en azindan burada Hollanda'da var, eminim sizin yasadiginiz yerde de biseyler vardir, internetten bakmak lazim). Bu kurslardan super memnun kalan arkadaslarim da oldu, eeeh diyenler de. Denemeye deger bence.


  • abhinna  (14.02.09 14:29:04) 
evet ,aynı sorun bende de var.İş hobi boyutunda olunca çok verimli istekli olurken para kazanmaya gelince inanılmaz üşengeç korkkak ve de çekingen oluyorum;aslında tembel de değilimdir.Hadi bakalım ,ben de bekliyorum cevapları


  • denisse  (14.02.09 16:26:20) 
sen bu haldeyken o ilkokul ortaokul lise ve üniversiteyi halletmişin ya da da bişi demem ben sana.ha bide üstüne üstlük bu tembellikle para kazanmaya da başlamışsın helal sana:)


  • nhl  (14.02.09 20:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.