[]

kafam çok bozuk ( iş hayatı )

üniversite ile ilişkimi keseli 3 sene oluyor. bu zaman aralığında freelance web tasarım ve bir kaç proje ile uğraştım. cebime 3-5 kuruş para giriyor ama artık yetmiyor. dolayısıyla artık resmen iş hayatına atılayım istiyorum. kendimi bu yaşıma kadar iyi geliştirdim ama girişimci ruhum yok. yaşıtlarım şimdi iyi şirketlerde kariyerlerinin neredeyse 5. senesini dolduruyor veya kendi işlerini kurdular.

deminde öz geçmişimi güncelleyip 5 şirkete başvurdum. biliyorum ki onlardan da cevap gelmeyecek üniversiteyi bıraktığım için. bazen alıp başımı gitmek istiyorum. gemilerde hizmet personeli bile olmayı düşündüm artık o derece doldum bazı konularda.

ne yapsam? kıç kısmını zorlayıp yeniden mi üniversite için kasayım ki bu artık imkansız gibi bir şey? kariyer kursuna mı gideyim? ( bilge adam - sistem ve ağ vs. ) şu freelance olayından kurtulmak iyi bir şirkete girmek istiyorum artık. e-ticaret, hosting firması, tasarım firması ne bileyim rahat yaşatacak güzel paralar kazanmak istiyorum. bilgisayar'da çok konuda yetkinliğim var. hemen hemen her konuda bir şekilde bilgi sahibiyim ve her isteneni verebiliyorum karşı tarafa. excel'i bile programlama ile kullanıyorum.

duyuruda bile 3-4 kişinin tasarım işini yaptım - para kazandım. çok hızlı iş yapıyorum ve teslim ediyorum. hayır çevreme bakıyorum adamın benim kadar yetkinliği yok ama kral gibi geçinip gidiyor. özellikle damdan düşer gibi iş hayatına giren kişilere soruyorum. siz ne yaptınız bu konularda? şimdi hangi kademelerde çalışıyorsunuz?

ve istanbul, ankara, antalya gibi büyük şehirlerde değilim. bu şehirlerde bir hayat kurmaya kalksam sizce iş fırsatı bulabilir miyim? gene bu şehirlerde arkadaşlarım var yani.

kendimi ortada kalmış gibi hissediyorum ya. bir çok boş işle uğraştım ve para kazandım. hangi sektörde devam etmeliyim? içimden bir ses bilgisayarı bırakıp başka alanlara yönelmemi söylüyor. bu zamana kadar kendime olmayan güvenim yüzünden bir mağazaya satış elemanı olmak için başvurmadım yani anlatabiliyor muyum? kendime büyük işlerin adamıyım diyorum. küçük işlerle ilgilenmiyorum. gene bu yüzden bir bok olmayacak benden... =S

 
Şu an detaylı cevap yazma şansım yok fakat tek yapmaman gereken şeyi söyleyeyim sana.

Sakın ha yılma ve karamsarlığa kendini kaptırma. Yeterli donanıma sahipsen bir şekilde o başvurulardan olumlu dönüş olacaktır. Sadece bunun bir süreç olduğunu ve bu sürecin inişleri olduğu gibi çıkışları olacağını da kendine hatırlat. Karamsarlığa kapılmak ve kendini acımasızca eleştirip yormak en kolay ve yıkıcı olanı.
  • reyals  (29.04.13 17:22:57) 
öncelikle geçmiş olsun.

bende senin durumuna benzer adımlardan geçtim sayılır. iyi bir üniversiteyi bitirdim ama adam gibi bir iş bulamadım. 13-14 ay boyunca iş aradım mezun olduktan sonra ama küçük ve dönemsel işler dışında adam gibi bişey çıkmamıştı. bu işlerden de küçük harçlıklar aldım diyebilirim.

umudumu hiç kaybetmedim. sürekli iş aradım. her çağrılan yere gittim. 2 hafta önce bi yerde işe başladım. maaşım şimdilik çok yüksek değil ama bi yerlerden başlamak lazım.

bence sende umudunu kaybetme. ilk başlarda çok yüksek maaşlar beklememk lazım. dediğin gibi yeteneklerin iş verenlerin ilgisini çekip kısa sürede hak ettiğin yerlere geleceksindir.

kendim içinde aynı şeyleri umuyorum.
  • arşivci  (29.04.13 17:23:14) 
özellikle istanbul'da iş bulabilirsin ajanslarda falan, eğer dediğin gibi bilgiye sahipsen. tasarım olabilir, programlama olabilir artık hangisinde daha iyiysen. istanbul dışında ancak freelance işler bulabilirsin.


  • hjarteblod  (29.04.13 17:24:08) 
yok maaş küçük yer iyi değil tarzı şeylere bakmdan gir bence bir yerlere.2 yıl tecrübe cvde yazdıktan sonra zaten karada ölüm yok.yada iş ilanlarında öyle gözüküyor hep tecrübe istiyor adamlar.yeterki sektörde vakit geçirmiş ol dio adam


  • amusan  (29.04.13 17:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.