[]

İnsanın değeri neden bu kadar değişken?

Amerika'da bir bomba patlar, bir kaç kişi ölür, bütün dünya ayakta, dengeler değişir, günlerce haftalarca haber bültenleri bunu verir filan; aynı gün Afrika'da savaşta 100 küsür kişi ölür, Pakistan'da kaza olur onlarca ölü, Çin'de deprem olur binlerce ölü, Türkiye'de teröristler karakol basar birkaç asker şehit olur, bayramda trafik kazaları olur birkaç saat içinde onlarca ölü, dünyanın bir yerinde dünyanın en medeni ülkelerinden biri tarafından hukuksuzca tutulan binlerce terör zanlısı insanlık dışı koşullarda yaşamaya ölmeye devam eder, burada sahte delillerle bir sürü gazeteci vs insan hukuk dışı bir şekilde yıllarca hapiste tutulur...

Şimdi orada ölen insan da; burada, şurada, tee ileride ölen insan değil mi? Orada hapiste tutulan insan da, burada hapiste tutulan insan değil mi? İnsanın değeri bu kadar mı değişken olur kardeşim? Sonra da adaletten, insan haklarından, medeniyetten, hayvan haklarından vs bahsedersiniz. Kaostan başka hiçbir skimin olmadığı bu dünyada sizce tanrı ne iş yapıyor, insanlar neden böyle? Huzur nerede? Bunların hesabını kim ne zaman verecek?

(Not: Olay şurdan patladı, dağıldı: www.ntvmsnbc.com)

 
istanbula 2 cm kar yaginca tum haber bultenlerinin, istanbulda yuzyilin felaketi gibi sunmalari, oysa dogudaki bir ilin 6 ay boyunca 5 metre karda yollarinin kapali olmasi ama bunu kimsenin umursamamasi ile ayni sey


  • exlibris  (29.04.13 12:48:09) 
olaylari tanri degil insanlar yapiyor yanlis anlamamak lazim.

simdi sen bu aldigin bilgisayari daha ucuz olsun diye cinde yaptirilan markadan aliyosun ya, sende bunun bi parcasisin, bende öyle. isimize gelince hümanist, isimize gelince kapitalist, isimize gelince guru, dindar oluyoruz.

simdi o kadar deger veriyosun dünyaya, hümanizme, neler yaptin? cevap genelde hic. koca bir hic oluyor.

burda sen dedim, ama bende öyleyim, burda takilanlarda öyle.

bilgisayarda hümanizm kolay.
  • serabetan  (29.04.13 12:48:31) 
mesela spor salonlarina kaydoluyoruz daha lüksüne, daha iyisine filan diye, daha fazla para veriyoruz, sirf zevkimiz, kendi egolarimiz icin. asagi mahalledekine gitsek bize varos derler diye.

gidip iphone aliyoruz illa zorunluluk degil, kendi zevkimiz icin. yoksa ayni isi ondan 300 lira ucuz telefonla hic bir fark olmadan da yapabiliriz. ama hosumuza gidiyo bu.

araba aliyoruz gidip tipi hosumuza gideni aliyoruz daha ucuzu da aynisini yapiyor, kendi kisisel tatminimiz icin iste hep.

benciliz iste.
  • serabetan  (29.04.13 12:53:03) 
bunun bir adi var.

en.wikipedia.org/wiki/Missing_white_woman_syndrome
  • Argaeos  (29.04.13 12:54:38) 
neyse kisaca asil cevaba gelicem, neden amerikan daha degerli di mi?

abi adamin devleti güclü, en degersiz vatandasi da olsa cekip cikariyo adam rehin tutulsa.

bana türkiye cumhuriyeti yurt disinda ögrenci belgesi vermiyo, ben ölsem benim ölümü alip ülkeme götürmüyo.

amerikan vatandasi bundan daha degerli iste.
  • serabetan  (29.04.13 12:54:47) 
adamlar guclu, cok iyi halkla iliskiler departmani var; yersen..


  • natnan  (29.04.13 13:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.