[]

kendi kendine almanca öğrenmek

Önceden yüz kere sorulmuş bir soru olduğunun farkındayım ama ne önceki duyurular ne de sözlükte yazanlar beni tatmin etmedi.

Almanca öğrenmek niyetindeyim, çok gaza geldim. ama hem kursa gidecek zamanım olmadığı hem de aileme fazla yük olmak istemediğim için kendi kendime öğreneyim dedim. daha önce hiç kendi kendime öğrenmeye çalışmadığım için nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok:)

Şimdi soru şu:
Rosetta stone ve pimsleur'u çok duydum, bunlarla başlayayım diyorum. yanında da grammer kitabı ile.
ne kadar sürede ne kadar ilerleme kaydediliyor? oturup bunlarla öğrenmiş olan var mı?
Aralık sonuna kadar ortalama bir seviyeye gelir miyim kendi kendime çalışarak?
bir de bunları hangi torrent sitesinden bulabilirim?

her türlü tavsiyeye açığım bu konuda.



ek bilgi: 6 yıl önce goethe'de 5 sınıf (a2 oluyor sanırım) tamamlayıp ZD almıştım, çok hatırlamıyorum gerçi. Onun dışında da oldukça kulak dolgunluğum var, aileden.
Dil öğrenme konusunda sorun yaşamıyorum. (mantığını kavrayıp, öğrendiklerimle cümle kurabiliyorum kolaylıkla.)
Ama hiç kendi kendime çalışmadım. hep iyi kurslara gittim.

 
düzey isimlerini bilmiyorum, bence pazarlama amacli o a1, m1 filan diye. isin geyigi o, arada bir burdada gelip intermediate ingilizcem var filan diyenler oluyo, herkes bi intermediyt tutturmus filan iste neyse.

eger almanca temelin varsa, kendine kendine rahatca ögrenirsin. yani temelin nasil bilmiyorum ama eger yerlesik ise üstüne sen cok iyi almanca ögrenebilirsin bence. bu tamamen sana bagli. bilemiyorum temelin nasil..

temel bilgilerden daha önemlisi aslinda en büyük unsur motivasyonun. ögrenmek istersen olur, yoksa 30 sene almanyada yasa, mesela gurbetciler, almanca ögrenemezsin, cv de orta biliyorum da kalir.

dil ögrenmek bi amac olmamali, arac o, okudugunu anlamana yardimci olur, kendini anlatmandaki en büyük etmendir.

bence internettteki kaynaklari siktiret, direk erdem karabulutun sinavlara hazrlik kitabini al, sadece bundan calissan bunun yaninda da kitap okusan cok yeterli almanca ögrenebilirsin istegin varsa.

ben internetteki o sitelerin tamamen islevsiz olduklarini düsünüyorum.

kisaca temelim var diyosun, eger istiyorsan ögrenirsin. dedigim gibi amac yapma bunu, yani millete almanca biliyorum diye degil, almanca okudugunu anlamak olsun amacin.
  • serabetan  (28.04.13 22:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.