[]

Ortak İnternet Ağında Bağlantıyı Sömürmek

Başlık pek sempatik durmasa da konuyu açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

Olay şu: birden fazla kullanıcının bulunduğu amatör bir internet ağında videoları takılmadan seyretmeme yetecek kadar bağlanyı kendime ayırmak istiyorum.

Bunun için program vs var mı?

mesela zamanında hatırlarım flashget'e link atıp son ayarde çektiğimde ağdaki kimse internete giremezdi.

ama benim derdim download değil, sadece bağlantının öncelikli kısmını kullanabilmek istiyorum.

 
sunucuya bagli aslinda.

baglantiyi dagitmak icin standart bir dagitici kullaniyorsaniz (operatorlerin verdigi modemler ornegin) yapamayabilirsiniz istediginizi.

bu durumda bir tane sunucu olusturursunuz sunucu daigitir interneti.

yani

operator > modem > sunucu > kullanicilar seklinde.

kullanicilar 3 tane diyelim.
ve bandwidth'imiz da 6x olsun.
sunucu > kullanici a'ya x bandwidth, kullanici b'ye 2x kullanici c'ye ise 3x hiz atar.

sunucuyu ve kullanacaginiz programlari ise arastirmak gerek. yapilamayacak bir sey degil ama epey kasar.
  • Argaeos  (28.04.13 20:11:05) 
1-2 yol var.
1. modeminiz destekliyorsa yani aynı zamanda bir routersa yaparsınız. adsl ve uydunet modemlerinde bu özellik olan görmedim (promosyon modemlerden bahsediyorum).
2. elektrik tüketimi önemsiz ve elinizde bir makina varsa canavar gibi de bilgi işlemciyseniz isa server kurarsınız. elektrik tüketiminden dolayı ben hep vazgeçerim bu fikirden bir de bilgisayarı sürekli açık tutmak eziyet.
3. mikrotik marka bir router alırsınız. modeminizden sonra bunu bağlarsınız ve neti bununla dağıtırsınız. ayarlarını yaparsanız süper bir şekilde kullanırsınız isterseniz size 6x bant genişliği ayarlarsınız isterseniz qos yaparsanız herkes gerçekten EŞİT internet alır. sahibinden.com da satanlar oluyor ara sıra 100-200 tl arası bu işi çözersiniz.
  • ozdek  (28.04.13 21:10:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.