[]

Domain Backorder Sorunu?

Bir domain var.Birkaç gün sonra tamamen silinecek ve yeniden alıma açılacak. Bu domain çok popüler bir domain değil. sadece ve sadece .com'u alınmış. net ve org u boş. Alan da sadece bir sene önce almış ve yenilememiş. Şimdi sorum şu, bu domain düşer düşmez backorder firmaları bunu kesin olarak alır mı? yani domaini kaybetmemek için backorder yapmak zorunda mıyım, yoksa o gün saat saat kontrol etsem hiçbir firma almadan ben alabilir miyim?

Yardımcı olabilir misiniz?


 
backorder firmalari sizin yerinize gun icinde belirli saatlerde kontrol yapiyor.. sizin manuel yaptiginiz isi otomatige baglamak gibi.. aynisini siz de yapabilirsiniz.. once goren alir.. backorder ya da siz..


  • bigman  (28.04.13 19:09:23) 
bunun maalesef net bir cevabı yok. ama popüler bir domain olmayışı (daha önce başkası tarafından sadece 1 kez alınmış olması, .net .org gibi alternatiflerin boş olması) iyiye işaret.

şöyle ki, backorder yapılan firmalar, veya "şu domain alınmış mı test edin" diye çalışan siteler, bütün searchleri kaydeder ve bir algoritmayla "oldukça iyi" bir domain olup olmadıklarına bakarlar. tabii ki bunu açık açık söylemezler ama çok iyi domainleri kendileri kapabilsin diye değerlendirirler. o yüzden backorder yapsanız bile fazla popüler domainlerde "alamadık" derler genelde, ama bakarsın adamın emmisinin kayınçosu almıştır söz konusu domaini. webde bu tip örnekler kimi zaman kanıtlandı. kanıtlandıktan sonra biraz daha hassas davranmaya çalıştı bu backorder firmaları. yine de herkes temkinli. örneğin birden fazla kişinin backorder verdiği durumlarda, suni backorder yapan kişilerle açık artırma yaptırılıp domainin değeri artırılıyor, müşteri kazıklanıyor kimi zaman...

her neyse, yukarıdaki girizgahı belki birilerinin işine yarar diye yazdım. bence sizin işiniz için buna pek gerek yok. ancak şunu unutmayın, eğer domainin süresi birkaç gün içinde bitiyor görünüyorsa, muhtemelen sonra 1 ay kadarlık bir süre daha alınamayacaktır. hangi firmaya kayıtlı olduğuna bağlı bu ama genelde "redemption period" denen bir sürece alıyorlar domaini (burdaki amaç eski sahibini biraz daha soymak) bu redemption period süresince domaini "sadece eski sahibi" eşek gibi pahalı bir fiyata alabilir. bu süreç de bitince domain public olur. işte o noktada siz, diğerleri, belki eski sahibi, ve backorder firmaları devreye girecektir.

ucuz backorderlar yanılmıyorsam 20 dolardan falan başlıyor. sakın kaçırmayım diyorsanız bence iki bira içmeyip 20 doları bu işe ayırabilirsiniz. ama ilgili sektörde (?) buna atlayacak birileri yoksa, abuk bir isimse ve sahibi domaini aktif olarak kullanmıyorsa gerek olmaz heralde.
  • hooker with a penis  (28.04.13 22:38:06) 
öncelikle hepinize teşekkürler.

@hooker with a penis

Benim almak istediğim domainin redemption peridodu da bitmek üzere. az kaldı. ve o gün bütün gün boyunca bunu kontrol edeceğim.

benim domain çok popüler olmamasına rağmen çok iyi bir domain bence. yani backorder firması bunu farkedip pislik yapabilir. o yüzden backorder yapmak istemiyorum.

benim kafam birkaç noktaya takıldı, yanıtlayabilirseniz memnun olurum:

1- "bütün searchleri kaydeder ve bir algoritmayla "oldukça iyi" bir domain olup olmadıklarına bakarlar" benim de en çok korktuğum searchleri kaydetmeleri. çünkü ben çok sık kontrol ediyorum. acaba benim sık kontrollerim kaydediliyor ve bu da domainin değerini arttırıyor mu? benim dışımda çok search edildiğini sanmıyorum. ama ben de günde 2-3 kez kontrol ederim yani.

2- 20$ civarında yabancı ve güvenilir bir backorder sitesi var mı?

3- backorder yoluyla domaini satın alırsam domainim artık o firmada mı tecil edilir. en kısa zamanda sürekli çalıştığım firmaya taşımak isterim.
  • and justice erol  (29.04.13 00:21:35) 
tekrar selam.

bu adamların "pislik yapma" algoritmalarının nasıl çalıştığını bilmiyorum, hatta pisliğe göre değişiyordur :) ama bu neticede bir algoritma olduğundan kesinlikle alternatiflerine bakıyordur, ne kadar zamandır tescilli bakıyordur vs. gün içinde binlerce sorgu yapıldığından insan faktörünün minimum olduğunu düşünüyorum pislik yaparken. bu açıdan bakınca size bir zarar geleceğini sanmam. rahatlıkla search yapmaya devam edin.

godaddy 20 dolar civarında : www.godaddy.com
güvenilir mi? bilmiyorum.

backorder yaptığınızda genellikle backorder firması ile tescil etmiş olursunuz. sonra bunu transfer koduyla tabii ki taşıyabilirsiniz. ama genellikle ilk 1 ay taşıyamazsınız. onu aklınızda bulundurun. fakat illa ki bir süre sonra taşıyabilirsiniz. bu hakkınız zaten.

p.s. : hayatımda hiç backorder yapmadım. işim gereği eskiden çalıştığım firmada insanlara bu konuda destek verdiğim için biliyorum bunları. hani doğrudan tecrübe etmişliğim yok ama bunların tamamına bir şekilde tanık olduk. domaininizi bilmiyorum (tabii ki söylemeyin) ama gördüklerim arasında iyi durumda sayılanlardansınız, çok endişe etmeyin, eski sahibi bir manevra yapmazsa alırsınız gibi.
  • hooker with a penis  (29.04.13 04:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.