[]

telefonlarda wifi ve 3g

mesela galaxy s3 aldım, wifi ve 3g yi açık tutanlar felan varmış, mesela wifi ne işe yarar, açık kalırsa ne faydası var kapatırsam ne olur? wifi den kasıt bi tane internete kablosuz bağlı durumda kalmak mı?

aynı şekilde 3g ne işe yarar, kapatırsam neleri kullanamam?

teşekkürler...

 
wifi modemden internet kullanmak, 3g ise telefon hattından.

Eğer ortamda bağlanılabilinen bir wifi varsa, telefonun internete Wifi üzerinden girer, 3gyi kapata da bilirsin.

Wifi'den girerken 3gyi kapatmak,

3gden girerken ( etrafta bağlanabileceğin bir modem yoksa) wifiyi kapatmak.

Budur yapman gereken.

2si de kapalıysa whatsapp'ı falan kullanamazsın. ( internete bağlanamazsın)
  • repentance  (28.04.13 15:32:21) 
wifi: bildigin wireless. misal evde modemin vardir, laptopla baglanir gibi telefonla baglanirsin. yahut, bir mekana gidersin orada vardir, sifreyi sorar girersin. bedava olur.

3g: operatorunun sagladigi internet. bu telefon faturana yansir. kendine bir internet pakedi secersin, bunun belli bir kotasi olur.

sonuc:
herhangi bir tanesini kapatman gerekmiyor eger kota problemin yoksa. zaten telefonun, eger sen ayarini gidip de ozel olarak degistirmezsen, her zaman onceligi wifi'a verir. eger baglanabildigi ucretsiz bir wifi varsa oraya baglanmaya gayret eder ikisi de aciksa. eger bulamazsa, o zaman mecburen 3g'ye doner. ben ikisini de hic kapatmiyorum. nadir zamanlarda, ornegin ay sonlarinda 3g pakedimin kotasi azaldiysa, araliklarla kapatiyorum, ki ben farketmeden bir sey download eder falan, problem yasamayayim.
  • chronic unholy  (28.04.13 15:49:30) 
Eğer devamlı online kalmak, whatsapp'ı falan anlık kullanmak isterseniz ikisini de sürekli açık tutarsınız, girilebilir wi-fi bulduğunda otomatik bağlanır (tabii şifresini falan girmiş olmanız gerekir ağın). Ancak bu şekilde piliniz dramatik şekilde hızlı biter.


  • whoosie  (28.04.13 17:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.