[]

Fitness'çılar, Egzersizden ve Diyetten Anlayanlar!

Selamlar.

24 yaşındayım, 188 boyunda 108 kiloyum. Her ne kadar "olm boydan kurtarırsın" dense de artık üç basamaklı kiloda olmak istemediğim aşikar. Bu nedenle eliptik bisiklet aldım, her gün -en zor ayarda- kesintisiz yarım saat (yaklaşık 150 kilokaloriye denk geliyor) ya da 20 dakikalık periyodlar halinde bir saat çalışıyorum. (Her gün dediğime bakmayın, 3 gün oldu daha!)

Diyet için nasıl beslenilmesi gerektiğini, eliptikle nasıl çalışılması gerektiğini tam olarak bilmiyorum ama üç dört aya 90 kilo (ayda 2.5 kilo) olmak istiyorum.

Bunun için bana yardımcı olabilir misiniz?

Edit: 8.30-17 çalışıyorum, ara öğün kavramını ihmal edebilecek kadar yoğun olabiliyorum.

 
en zor ayarda yapma. kolon gibi bacakların olur. çok tekrar, az güç. benim bildiğim kilo vermenin formülü bu. hayvan gibi şişirmek isteyenler az tekrar çok güç yapıyor.


  • zazazaraeta  (28.04.13 14:01:15) 
şeker, ekmek ve hamur işlerini kesmen lazım. abur cuburu saymıyorum bile.


  • kambocya diasporasi  (28.04.13 14:27:29) 
düşük ayarda 40dk yap , ekmek , patates gibi pis şeyler yemek istediğinde onlar yerine et ye , verirsin 4-5 kilo 3 hafta içinde. Kolayı bırak su iç bir de .


  • dodi el ford  (28.04.13 14:41:06) 
Kepek ekmeği + beyaz peynir de "yasak" mıdır? (Merak)


  • ornette  (28.04.13 15:00:07) 
ekmek olarak sadece halk ekmekin tam organik buğday ekmeği var, 2tl. ondan tüket, en sağlıklısı o. günlük3-4 dilim yeterli. beyaz peynir lor peyniri güzeldir, hem protein hem sağlıklı, yanında zeytinde ye.

şeker, hamurlu gıda tamamen kes. şeker özellikle sıfır olmalı. az biraz bal yeterli olur.

aşırı sıkı diyet yapma sakı.

karatay diyetini tam sana göre aslında
  • efrasiyab87  (28.04.13 16:29:56) 
Hedefine ulasmanda spor %30 rol oynuyorsa geri kalan %70 diyet. O yuzden yediklerin cok onemli. Herkesin dedigi gibi beyaz un ve sekeri tamamen hayatindan cikar. Tuzu da azalt. Basit karbonhidratlar kan sekerini aniden dusurup bizi surekli ac hissettiren seyler. Eger bunlari almayi birakirsan zaten aclik hissin de azalir zamanla.

protein, lif ve kompleks karbonhidrata dayali bir diyet yap. Faydali yaglari da ihmal etme.

Ornegin sabah kepek ekmegi, peynir, yumurta,vs... doyana kadar ye ama recel yeme, cayina seker koyma

Oglen biraz daha karbonhidrat agirlikli olabilir. Bulgur pilavi veya etli sebzeli bir yemek.

Aksam yemeginde az karb bol protein iyi olur. Mesela yagsiz bir et yanina az biraz garnitur. Firina balik at mesela super bi aksam yemegi olur. Balik bol bol ye. Uyumadan 3 saat once yemegi kes.

Sporda normalde eliptik yerine insanity falan gibi bir programa basla derdim ama cok kilolusun dizlerine fazla yuk binebilir. Eliptikte tempoyu sabit tutma. 4-5dk da bir hizlan ve nabzini biraz yukselt sonra normal tempona gec.
  • chavezding  (28.04.13 17:37:27) 
Şu anda 75 kiloyum! :)


  • ornette  (12.10.14 12:21:12) 
genel olarak konuşmak gerekirse o boya o kilo çok az ben de 1.89 um ve 75 kilo olduğumu düşünemiyorum bile, sanırım yağ kaybı için baya baya kas kaybı da yaşamışsın, sağlıklı bir beslenme programı (bence protein ağırlıklı) ve başlangıç-orta düzey bir ağırlık programıyla 85 kilo civarına çıkmanı tavsiye ederim. Ha ben böyle kendimi iyi hissediyorum, bu derece zayıflık hoş diyorsan senin bileceğin iş.


  • candanag  (12.10.14 13:02:25) 
Aslında bol protein ve düzenli egzersiz sonucunda zerre sarkmam olmadı, kas erimesi de pek mevcut değil; tam tersi kaslarım meydana çıktı. Egzersizi ihmal etmedim, hatta basketbolun dozunu kaçırdığım çok oldu. Kahve tüketimim arttı.
Doğrusu halimden memnunum. :)

  • ornette  (12.10.14 21:32:16) 
Teşekkür ederim. En üst seviye 6'ydı, ben hep 5'te çalıştım ancak 25-30 dakikayı geçmedim hiç.
Saat 18'den sonra yemek yemedim, acikinca seker/tatli vs yerine filtre kahve içtim.

  • ornette  (12.10.14 22:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.