[]

viyana, prag, bratislava'da ne yapsak, ne etsek?

bu üç şehirde gece/gündüz fark etmeksizin nerde yemek yenmeli, nerede eğlenmeli, ne tür kültürel etkinliklere gidilmeli? aklınıza gelenleri paylaşırsanız çok sevinirim. 3 kadın üniversite öğrencisi olarak gideceğiz.




 
viyana'da figlmüller (schnitzel) ve sacher hotel'in cafe'sine (sachertorte) mutlaka uğrayın.

edit: Schnitzel Türkiye'de nasılsa Avusturya'da da öyle diyen arkadaştan adres istiyorum nerede domuz etinden schnitzel yapıldığına dair.
  • whoosie  (28.04.13 11:09:31 ~ 11:49:53) 
figlmüller de sacher cok cok zorunlu degil cünkü cok iyi degiller, ünlüler sadece.

cafe olarak,

cafe landtman
cafe schwarzenberg
cafe central
ya da aralarinda daha otantik olan havelkaya gidebilirsiniz.

yemek icinde cafe landtman da gulasch, ve eger illa schnitzel istenirse figlmüllerden yenebilir ama schnitzel türkiyede nasilsa ayni avusturyada da hani cok bi fark yok, bence degisik olan gulash.

sacher torteye gelirsek, kesinlikle cok ama cok basarisiz, millet sirf begenmedim dememek icin birazda hava atmak icin sacher diye tutturuyo, eger istenirse bu da aida diye bi zincir cafede sacher hotelin 4 kati daha ucuza birebir ayni olarak yenebilir.

sacher torte yerine apfelstrudel denen bi elmali tatli deneyin bence, hem daha güzel hemde yine avusturya kültürünün bir parcasi, onu cafe central de ya da yine cafe landtmanda öneririm.

bunlar disinda, operaya bilet alin ayakta seyredin, güzel bi program varsa cokda sansli olursunuz, ya da bunu viyana filarmoninin evinde musikvereinde yapin. biletler ayakta olanlari 3-6 € arasinda.

beethoven ve mozart evleri bence görülebilir klasik viyana gezilerine ek olarak.

müze gezmek isterseniz albertina, kunsthistorische museum ya da naturhistorische museum güzeldir. ilk ikisi sanat müzeleri farkli dönemlerde güzel ya da kötü sergiler olabiliyo, digeri ise dogal sanat tarihi müzesi, kemikler, meteorlardan insan vucuduna cok sey var, aktüel olarak body world sergisi var sanirim simdi.

viyana da schönbrunna gidin kesin, belvedere sarayi opsiyonal kalabilir.

millet prater denen dönme dolaba gidin diycek ama hicbir olayi yok, kabinli oturakli dönme dolap.

hundertwasser cooook güzel diicekler, degil. zaman kalirsa gidilebilir elbette bi olayi yok ama sadece degisik evler ama ufak zaten. bunun yerine kahlenberg ya da grinzing e gidip cok daha güzel mimari eserler ve güzel bi gezi yapabilirsiniz.

kahlenberg su aralar güzeldir bi tepeden viyanaya bakmak. ama ek olarak 3.4 saat lazim.

eski sehiri gezin bular disinda klasik tur bu zaten.
  • serabetan  (28.04.13 11:25:07) 
çok yararlı oldu, çok sağolun. viyana tamamdır :)
prag ve bratislava için de öneriler gelirse çok süper olur.

  • honeybunny  (28.04.13 11:32:21 ~ 11:32:33) 
Bratislava da bana mi kalmis :)
Oncelikle viyana ve pragdan sonra bu ney la kicim gibi diyeceginiz icin beklentileri dusurun.
Cok vakit ayirmayin 1 gun 1 gece kafi.
1 gun icinde eski sehir sokaklarinda kaybolun fotograf cekin, slovak pub a kesin gidin, gulas icmeyin, igrenc bi corba o bosverin, bira cesitlerini deneyin atmosferi koklayin. tunanin uzerinde ufo dan bratislavayi izleyin, kaleye cikmasanizda olur, macar bi dondurmaci var oralarda bi yerde cok meshur turkleri cok sever, dondurmasinin tadina bakin
Aksama dogru channell a gidin. Ilerleyen saatlerde alt katlara inin fazla sapitmayin fashion clup a gecin. Bu mekan baya dosekli abilerin mekani haberiniz olsun, sabahta viyana trenine binip gidin yeter bratislava bu kadar.
Kanalizasyon adam heykeli paparazi yeykeli falan eski sehirde gorursunuz zaten fotograf cekinirsiniz
  • cecilia  (28.04.13 13:07:07 ~ 13:08:01) 
tekrar çok teşekkürler :)


  • honeybunny  (29.04.13 07:32:45) 
serebatan genel olarak denmesi gerekenleri demis, sachertorte tatmadan donmeyin ama sirf yemis olmak icin. normal cikolatali pastadan farki yok. apfelstrudel sachertorteden cok daha guzel. old town daki sokaklarda gezebilirsiniz aksamustu oldukca hos olmakta.

demel cafede de degisik tatli lezzetleri tadabilirsiniz. oldukca eski ve populer bir yerdir. ee tabi her kose basindaki sosis bufelerini de denemelisiniz. opera binasinin arkasinda kalan bitzinger de kasekrainer sosisin icinde kasar yeme sansi vercek. ayni yer prater yolunda da var.
  • engel  (05.05.13 00:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.