[]

sinema makinleri

Sinemalardaki projektörler (mesela cinemaximum gibi lüks sinemalar) hala film rulosu mu oynatıyorlar yoksa dijitale mi döndü bu teknoloji de? filmler neden hala dijital çekilmiyor diye de bir ekstra soru yönelteyim konuyla ilgili olanlara...




 
dijitale döndü mü? derken veya teknoloji dijital hmm en baştan başlayalım o zaman günümüzde hala film üzerinde kaydedilmiş görüntü netliğini yakalayabilmiş dijital kayıt cihazı ve teknolojisi üretilmedi ve bu sebepten ucuzluk ve belki montaj vs gibi kolaylıklar dışında sinema sektöründe kalite anlamında analog her daim tercih sebebi olacaktır uzunca bir süre.


  • lunedor  (28.04.13 02:31:13) 
Analogdaki kalite yakalandımı kı henüz :D


  • netadam  (28.04.13 02:53:37) 
Aynı şekilde plaktaki ses kaliteside yok hala dijital de ses kasetlerinin kötü olması oda analog ama sıkıştırma var kasetlerde plaklar komple ses sıkıştırma yok ondan


  • netadam  (28.04.13 02:55:20) 
35mm film oynatıyorlar ama 3d filmler dijital diye biliyorum. Ayrıca artık film festivalleri falan hep dijital format olan "dcp"(digital cinema package) oynatıyor. Cinemaximumlarda da öyle projektörler var diye biliyorum.

Filmler neden hala dijital çekilmiyor derken, çoğu çekiliyor aslında. Hugo filmi Arri film kamerası şirketinin çıkardığı Alexa adlı dijital kamerayla çekildi hem de en iyi görüntü Oscar'ı kazandı.(dijital kamerayla çekilip en iyi görüntüyü alan ilk film) Red Epic adlı kamerayla bir sürü film çekiliyor Hobbit bunlardan birisi.. Dijital kullanılıyor yani, ama gösterim yine 35mm ile, yakında film bitecek dijitale geçilecek ama yavaş yavaş işte..

edit: film kalitesi yakalanamadı derken de, alexa gayet iyi mesela. Raw çeken video kameralar 35mm görüntüsüne gayet yaklaştı hatta başa baş gidiyorlar. Bir gren olayı var çözülemeyen-filmin "organik dokusu".
  • rodriguez2  (28.04.13 03:06:34) 
şundan bahsetmiştim aslında ama tahminimce dijitalde çekilse bile dağıtımda filme yazılıyor hala filmler...
www.red.com

  • ytse jam  (28.04.13 03:09:21) 
tiki hak etmemişiz ama yine de ilgisi olanlar için açayım biraz konuyu. şimdi dijital analog görüntüye yaklaştı derken bir durmak gerek, evet yaklaştı ama henüz yakalayamadı ve esas soru bu analog kalitesinde dijital kaydın masrafı hem çekim sırasında hem de yayın durumunda. sinema da belli bir standart vardır yayımcılıkta bu sebeple dijital bile olsa analog kopyalar yayınlanıyor ve evet dijital cihaz kullanan sinemalar da var fakat azınlıkta şu zamanlar için, ayrıca kameralara bakıp söylemekten ziyade şunu da karşılaştırmak gerek, analog projektörler ile dijitaller arasındaki kalite ve/veya fiyat farkı vs.

dijital sinema aslında kameranın hafifliği ve software yardımları gibi gibi sebeplerle ve pek tabii HD çeken cihazların makul fiyatları sebebiyle özellikle amatör sinemacılar için önemli bir adım fakat tam olarak analogdan vaz geçirecek kadar değil ki acaba tamamen vaz geçirir mi orası da meçhul, yani kısaca hala analog kopyalar kullanılıyor yaygın olarak ve dijital film anlayışı yeni gelişmekte olan bir teknoloji(hızlı geliştiği için sanki çok gelişmiş gözükse bile) ve 3D ile yaygınlığı da artacak mutlaka.

Velhasıl kelam, analog çoğu sinemacı için candır, süperdir, bir tanedir, yeni nesil sinemacılar geldikçe ve yenilikçi sinemacılar dijitale şans verdikçe analogun tahtını alabilecektir de ben çok çok kısa bir vade görmüyorum bu durum için.
  • lunedor  (28.04.13 03:35:29 ~ 03:38:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.