[]

elimi arı soktu

Bu sabah uyurken lanet bir arı soktu elimi. Şu an bunu güçlükle yazıyorum. 18 saat geçti ve sağ elim davul gibi oldu. Uykudan uyandıracak kadar kaşınıyor. Deli gibi de kaşımışım. Nasıl kurtulurum bu şişlikten ve kaşıntıdan? Bileniniz var mı?


2 Gün Sonra Gelen Edit: Gelecekte arı sokması sonucu buraya yolu düşecekler için yazıyorum. El gitgide daha da şişince soluğu acil'de aldım. İyi ki de öyle yapmışım. Alerjik reaksiyon göstermiş bünye. Adını unuttuğum bi iğne vurdular kalçadan. O zamandan bu yana epey indi şişlik. Bu yazıyı rahatça yazabiliyorum. Daha da inecek, yarına bitecek diye umut ediyorum. Geçmiş olsun.

 
acil git iğne yapsınlar babuş


  • mustafa34  (28.04.13 00:55:53) 
yoğurt sür


edit: yok ya bu zehirli böcek sokuncaydı
  • kedidir o kedi  (28.04.13 00:56:20 ~ 00:57:32) 
doktora gidin. arı sokmasına karşı alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız riski olabilir.
doktora gidilemiyorsa şimdilik, iğnenin çıktığından emin olun, sabunla yıkayıp bol suyla dezenfekte edin. alerji meselesini bilmiyorsanız ağrı kesici almayın. riskli olabilir. buzla ovmak iyi gelir, ağrıyı hafifletir. geçmiş olsun.

  • parmakizi  (28.04.13 00:57:27) 
alerjin falan yksa arı sokmaz hafif şişirtir biraz yanar başta 1-2 saate geçer.
çok kötü olduysa bi sıkıntı vardır doktora git.

  • Caaannn  (28.04.13 00:59:32) 
alerjiniz yoksa yarın geçer.


  • megafon  (28.04.13 00:59:39) 
18 saat geçmiş alerji olsaydı şimdi kadar olurdu. bu saatten sonra yapılacak EN APTALCA hareket iğnenin çıktığından emin olmak olur. çünkü iğnede kalan alerjenler iğne içerdeyse yerinden oynayınca vücuda yayılabilir ve sizi saniyeler içerisinde öldürebilir. 18 saatte gelişmemiş alerji sizi 18 saniyede öldürebilir. bilip bilmeden konuşan ekşi sözlük yazarlarını dikkate almayın.

ayrıca ağrı kesici ALIN, antiinfilamatuar etkisi alerjik reaksiyonları baskılar + ağrınızı da keser.
  • kvef  (28.04.13 01:00:45 ~ 01:02:34) 
abi arı soktu ve elin davul gibi şiş? neden hala acile gitmiyorsun?


  • synche  (28.04.13 01:02:09 ~ 01:03:18) 
bugün benim ocakta elim yandı, duyurudan birinin elini kedi ısırmış, birinin eline vida batmış, birinin elini arı sokmuş. Noluyoruz lan?


  • ultrayer6  (28.04.13 01:06:10) 
ilk defa soktuysa öyle kocaman olup 1 hafta kalabilir. bildiğim bir kaç kişide öyle oldu. her seferinde etkisi azalıyormuş. ayrıca her arının soktuğunda bıraktığı zehir aynı değil, bazısına asit bazısına baz iyi geliyormuş. sözlükte okumuştum bir hayli. beni de hiç sokmadı ve korkuyorum kendilerinden de...


  • dasher  (28.04.13 02:05:01) 
alerji olabilir. bi tane antihistaminik alerji hapıyla çözülebilir. bi acile uğra. rahat uyu
olmazsa nöbetçi eczaneye de danışabilirsin

  • sttc  (28.04.13 14:58:51 ~ 14:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.