[]

biri daha her hatırasıyla beraber çıktı hayatımdan (sonu küfürlü bitebilir)

çok isterdim hep sürmesini ama olmadı. hiç anlatamamışım ona kendimi. onca kelimeden sonra hem de.. az evvel anladım.
yeni neslin anlamını bilmeyi bırak ve dahi hayatında duymadığı en şiirli sözlerle kendimi ilan ettim, kendisine. kabul buyurdu ekselans. huzurunda huzur buldum ben de. geçirdik günleri çifter çifter, önceden tektim ve onunla oldum çift ama erkenden bitti. çok erken bitti, çifter gitsek bile böyle hızlı tükenmemeliydi kalan günlerimiz.

tek taraflı bitti ve ancak şimdi arınabiliyorum. daha yeni dank ediyor kafama, gerçekten onsuz kalma fikrinin aslında nasıl çetin bir karar olduğu. bitirirken anladım. her şeyi kendi elimle az önce bitirirken..

hayatı yaşamak varken yüzümü fotoğraflara hapsetmeyi gereksiz bulurdum ben. o ise fotoğraflarından anlamıştı büyüdüğünü. şimdi hayatta sadece sıkıntı ve hüzün kaldı benim payıma ve ruhumu kağıtlara ya da düşük titreşimli monitör ekranlarına döküyorum, hiç unutamayayım diye galiba. fotoğraflarla belgelenmiş sevinci hatırlamaktan bu kadar kaçarken acıyı bedenime hakim kılmaya neden bu kadar istekliyim ki? ben acıdan nefret ederim. peki neden gerçek hep acıya bulanmak zorunda?

ne de çabuk söyleyiverdi tek kelimeyle: "olabilir." ihtimal mi?
"biri var mı aklında?" sorusunun cevabıydı bu hem de.. çok değil az evvel söyledi bunu hem de.. ne de tereddütsüz söyledi.

az damarına basınca..
nasıl da çabuk "evet" dedi. gerçek mi?

"başkası var aklımda, ona bağlandığımı hissediyorum."

da.. dedi.. (nasıl?) azcık daha damarına basmam yetti bunun için.

nasıl da kendimi ustaca gizledim. nasıl da aşkını kaybetmiş ve zevkinin peşinde koşuyormuş numarasını bu kadar zekice yaptım? onun tanıdığı adam gibi görünmemekte nasıl bu kadar mahirim? nasıl da bu cevapları "zaten bekliyormuş" gibi göründüm. ve daha kötüsü: nasıl böyle kolay inanabildi buna?

nasıl da ölmek istedim kahkaha atarken? hasta insan kahkahası atarken. ama bilmez ki benim hastalığımın bambaşka olduğunu artık. bilmeye tenezzül etmez. (nüzul-inmek, tenezzül-seviyesine inmek).
nasıl aşağılık biri oldum böyle?

azcık olmadığım gibi davranmam yetti.. sevgimin sahibi olabilmiş tek kadına, öncesini hatırlamadığım, sonrasına uyuşamadığım, hayranım, hayran olduğum (*), sahibi olmaktan gurur duyduğum, eşim, soyadımın eski sahibi, oyuncağım, kedilerimin anasına.. avcı kızımın ve heybetli oğlumun diğer sahibine..

o kedilerimi konuşmak için bahane etmeme, günler süren art niyetli planlarıma, makyavelli'ye rahmet okutacak faaliyetlerime, sinsice tuzaklar kurmama.. hepsine.. önce bir "olabilir" ile, sonra da bir "evet var artık benim için bir başkası, senden başkası" ile en hak ettiğim cinsten cevabı verdi ve yıllar öncesinden günümüze döndürdü beni. nasıl bu kadar ustalaşabildi? makyavelli'ye külahını ters giydirecek kadar? benle geçirdiği üç yıl bu kadar mı bana benzetti onu? eğer o artık bana benziyorsa ve benden artık hoşlanmıyorsa, ben "ben" olarak kendimden nefret mi etmeliyim? evet, sorum ve sorunum bu sanırım..

(*)hayran olunan kişiye arapçada "hayranki" denir imiş. bu haliyle türkçeye geçmemesi normal.

sonu küfürlü bitmedi, kısmet..

 
canin sag olsun.

zaten bir sure sonra bitecekti.

Fantasies have to be unrealistic because the moment, the second that you get what you seek, you don't, you can't want it anymore. In order to continue to exist, desire must have its objects perpetually absent. It's not the "it" that you want, it's the fantasy of "it."
  • Argaeos  (27.04.13 22:40:20) 
hmmm senin kesin blogun vardır.

hadi yapıştır şuraya bi link okuyalım seni.

sözlükte de yazarsındır. onu da bir amme hizmeti olarak açıklarsan..
  • cecilia  (27.04.13 22:44:17) 
@cecilia belki adam/kadin anonim olmak istiyor?


  • Argaeos  (27.04.13 22:53:25) 
@Argaeos
kafa birisin, cevaplarını beğenirdim zaten önceden de. kafamdaki sevgili temsilini açıklarken tam isabet yapmışsın. "bu da geçer ya hu" demeyi öğrenemediğimi bil yalnızca. telkinle bir yere kadar, bu geçmiyor işte, böyle döküyorum. defalarca tekrarlasam da söz dinlemeyen bir iştah bu. irade işlemiyor.

@cecilia
tamamı yanlış tahmin olsa da çok isabetli bir gözlem. nasıl oluyor demezsen sevinirim, işte öyle.. 4 defa çaylaklıkta takılan, anonimliği seven, isimsizliği benimsemiş, kız arkadaşına açılamayan arkadaşlarının açılma mektuplarını yazmaktan zevk alan, cyrano de bergerac gibi ceplerinde hep hazırda hayali bir sevgiliye yazılmış şiir bulunan, ama cyrano'nun aksine gerçek aşkına sahip olmayı başarabilip kaybeden bir biçareyim. duyuruda bir sahte hesabım var. hangisi olduğunu bulursan tebriklerimi bir hediye formatında sunabilirim.
  • kargn  (27.04.13 22:55:53) 
@Argaeos

kafa biri değilsin, resmen ruh ikizimsin. nasıl bildin cevabımı?

@cecilia
Argaeos ikinci hesabım değil. onu geç. o değil.
  • kargn  (27.04.13 22:57:58) 
birimiz sizo'ya bagladi ama hayirlisi. :S

gecen "bu da gecer" diyen eleman sen misin?

gecer gecer meraklanma.
  • Argaeos  (27.04.13 23:00:13) 
he yav. benim.


  • kargn  (27.04.13 23:04:12) 
nefes alamadigim anlar oldu sirf "o" diye inandigim kadin beni terk etti diye. ne bileyim dom za vasanje'deki perran gibi hem dans edip hem agladigim oldu. geciyor bir tek bunu biliyorum. iz birakiyor, yaraliyor ama geciyor.

hep gecti hep gececek.

bonus: www.youtube.com
  • Argaeos  (27.04.13 23:06:58) 
Yahu!
Güzel yazmış olmak için yazmamışsınız belli.
Amma ben ne edeyim, nasıl edeyim de "ruhunuza sağlık" demeden, öylece çekip gidebileyim?
Yazan vaaar, yazdıran var.

Hiçbir sike derman olamayan ben, buna da olamayacağım. Öyle boş tesellilerle falan da avutmayacağım.
Hayat Polyanna masalı hiç değil, hep bildim.
Ama siz de bilin ki, kendinizden nefret etmeye bir başladınız mı sonu yok o işin.
Anafor, girdap, dipsiz kuyu.
Artık ne derseniz deyin adına.
Sonra da bir bakmışsınız, "A-aa! Eski kafası gidiklerden olmuşsunuz."
İnandığınız güç esirgesin.

Ya da boşverin, esirgemesin.
Buralarda hava güzel.
  • eski kafasi gidiklerdenim  (27.04.13 23:15:30) 
sonum bir çingen pavyonuna düşmekse yine de yerine bunu tercih ederim:
www.youtube.com
belki ayıldığımda akıllanırım da.
  • kargn  (27.04.13 23:18:14) 
@eski kafasi gidiklerdenim

ruhum yerin dibine batsa en hayırlısı. "yazdıran" ona yeryüzünde rahat vermeyecek zaten. ben 10 sene önce de aynı ben idim, o zaman da "yazdıranlar" vardı ama bu hale gelmeme bir bu sebep olabildi. en kötüsü, o da biliyor ve önemsemiyor bunu.
inandığım güç ise çaresiz. kafamın içinde kıvranmakla meşgul şu an. böyle gri renkli iki kilo et. aşık olan et, yazı yazan et, soyutlama yapan et.

(ekleme: anladığım dilden konuştun ve derman oldun bile, amacım tavsiye değil, bunu yaşadığınızı ve atlattığınızı ispatlamanız, bana sizin gibi emsaller lazım.)
  • kargn  (27.04.13 23:30:19 ~ 23:32:38) 
düzeltme ihtiyacı duydum, cyrano bir yalancıydı. cebindeki sahipsiz şiirlerin aslında vardı bir sahibi.
bir de, peran'a yazık olmuş. davor'a ise çok yazık olmuş.

  • kargn  (29.04.13 09:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.