[]

Kedi tırmalaması, kuduz ve tetanos aşıları

Dün Beşiktaş Pi'nin kedilerinden birini severken elimi tırmaladı eşek. 2 uzun çizik halinde, kanadı filan. Neyse bugün Haseki'ye aşıya gittim ama doktor yalnızca kuduz aşısı yaptı. Hiçbir şey sormadı kedi yaşıyor mu vs diye. bir tek tırmaladığını söyledim. Tetanos da olmam gerektiğini şimdi evham yapıp googlelayınca gördüm. Gidip bir de tetanos aşısı olsam mı? 24 saat olmasına bir iki saat kaldı.




 
o kedilerin hepsi belediye tarafindan takip ediliyor, aslinda yok kere olmussunuz kuduz asisini ama kafanizda soru kalmasin. ayrica kendini sevdiren kedi kuduz olmaz. isterseniz gidin yaptirin tetanoz asisini da.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (27.04.13 16:07:47) 
patileri doğal olarak yerle temas ettiği için tetanoz aşısı yapması gerekirdi aslında? bence bi acile git sen..


  • bilmemkacincinick  (27.04.13 16:16:15) 
Çok fazla ciddiye alıyorsunuz arkadaşlar sokak kedisi öpmüşlüğüm bile var tırmalanmadık bir kulak arkam kaldı ısırdılarda severken hiçbirşey olamdı yaklaşık 10 senedir de sokak kedileriyle böyle bir ilişkim var. Yıllar öncesinde kedi tırmaladı diye büyük abimi hastaneye götürüp aşı yaptırdılar abim aşıdan kaynaklı felç geçirdi.


  • guitarissimo  (27.04.13 16:22:43) 
ilk kuduz aşısında tetanos da yapıyorlar beraberinde. merak etmeyin.
ayrıca kedi yaşıyor mu diye size sorması çok önemli değil (evet işi bu ama...) siz yine de 5 aşıyı da olur. zararı yok. zaten kuduz aşısı hiç acıtmayan yakmayan bir aşı. defalarca oldum. çekinmeyin.

  • ben smyrna  (27.04.13 16:44:19) 
gidip tetanoz da oldum, teşekkürler cevaplar için.


  • fapple  (27.04.13 19:22:58) 
pardon tetanozun öyle bi zaman kısıtı yoktu diye biliyodum.var mıymış?


  • aşksız prens  (27.04.13 19:52:16) 
ben de var diye biliyordum, doktora 24 saat dolmuş olabilir dedim fark etmez dedi. demek ki yokmuş.


  • fapple  (27.04.13 20:43:25 ~ 21:41:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.