[]

ırkım ney benim (ırkcı diyene kafam girsin)

annem babam, onlarin da anne babasi, onlarin da anne babasi sinopluyuz. geri kalanı kayıp halka. kimmisiz neymisiz nerden gelmisiz, dısardan mi göcmusuz tarihten beri sinoptamiymisiz nerden bilebilirim?




 
nüfus müdürlüğüne başvurma hakkınız var.


  • qari  (26.04.13 02:13:05) 
cumhuriyet oncesinin kayıtlari var mıdır ki?


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (26.04.13 02:14:05) 
yörük türkmen çepni gürcü çerkes abaza rum

sinopluysanız bunlar olasılıklar.

gerisini bilemezsin, önceki kayıtlar ya yok ya yanmış yahut da ailen kayda değer olmadığı için bulma olasılıgın yok.

ailende aksini iddia eden yoksa türksündür.
  • historien  (26.04.13 02:26:04 ~ 02:28:09) 
@krox: orasi muhakkak :) da merak ediyor insan işte.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (26.04.13 02:37:09) 
bence abaza ya da çerkez olma ihtimalin daha yüksek.


  • dieselsingle2  (26.04.13 02:55:17) 
@aksi, bende meraklandım gece gece ve tekrar baktım da www.takvim.com adresinden hicri olarak 1893'e kadar nüfus müdürlüğü vermiş öncesi yok. kayıt yokmuş bence, ben öyle yorumluyorum.

dedem,dedesi,dedesi ve onun babasına kadar gitmiştik. gece gece neler hatırlıyorum böyle ben. işim var, yatıyorum ben.
  • qari  (26.04.13 03:07:20) 
(git: 475390)


  • ozzycatt  (26.04.13 03:11:52) 
genlerden afrikadan çıktıktan sonra nereleri dolaşıp geldiğinizi yani binlerce yıllık tarihinizi kaba taslak çıkarabiliyorlar. ancak hem türkiye'de yapılmıyor, hem de binlerce dolar.


  • darkredanger  (26.04.13 04:08:02) 
cumhuriyet öncesi kayıtlar yok gibi bir şey.. o dönem sanırım ya çok önemli ailelerin soyları tutuluyordu sadece. resmi olarak da askerler ve devlet memeurları yazılıyordu ve tabi sadece erkekler.. bunları düşününce ailenin geçmişinde paşa nazır filan yoksa çok zor eskilerde sağlam bir bilgi bulabilmek.. çokça da araştırma derim bir tanıdık soy ağacı çıkarcam diye kafayı sıyrmıştı..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (26.04.13 08:21:10) 
ailenin büyüklerine -dedeler nineler filan- sormak lazım. genelde bu tür bilgiler sözlü kültürle nesilden nesile aktarılır. onların dediği genelde doğrudur ama tabii kayıt varsa, en sağlamı.


  • hicazkar  (26.04.13 11:23:14) 
biraz rum, biraz türk, biraz ermeni, biraz gürcü vs. vs.

hele "türkçe'den başka dil bilmeyen soya sahipsen ki %99 öylesin ki halen kendine soy arıyorsun, türksün. etnik türk." diyen salağa diyecek hiçbir şey bulamıyorum. ben bi şey demeyeyim ilber ortaylı desin:

"orta asyadan anadoluya en iyi ihtimalle 500bin civarı türkmen geldi, o sırada anadoluda yaşamakta olan farklı milletlerden en az 2 milyon yerli halk vardı. türkmenler bunların hepsini kesmediğine göre zaman için bu toplumlar kaynaştı ve yerli halk türkleşti." kısaca türkiyede etnik olarak türk yok. onu geçtim dünya üzerinde yüzde 98 oranında saf bir etnik milliyet yok (genleri kastediyorum).

kazakistanlı arkadaşım vardı, biz türküz diyince önce aynaya bak sonra bi siktir git çay koy derdi. adam haklı. tipik bir orta asya türkü orta boylu, siyah saçlı, buğday tenli, çekik gözlü, elmacık kemikleri belirgin, yuvarlak yüzlü, geniş burunlu vs. biriyken çevrenizde kim bu tipik orta asya türküne benziyor?
  • yemrem  (26.04.13 14:01:13 ~ 16:23:24) 
iste tam olarak onu merak ediyorum @yemrem.

yani, bi orta asya türküne bakıyorum, bi kendime bakiyorum. hacı diyorum nasıl akrabayık la biz. iklime göre degisen fiziksel ozellikleri biliyorum ama hocu biz anadoluya geleli daha bin yıl bile olmadi ki, bu ne hız?

diger yandan türkce'den baska dil bilmiyorsan türksün hacı seklindeki yaklasim bana da desteksiz geldi. asimilasyon diye bir sey var sonucta.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (26.04.13 14:52:16) 
@kabiz tabi ki burdan bir etnik köken ariyor degilim, fikir mi? tam yeri burasi.

-yurtdısında bu konuda calismalar oldugunu ogrendim mesela.
-önerdigin kitaplari not aldim.
-karadeniz bolgesindeki roma döneminden kalma rum populasyonunu merak ediyorum.
-orta asya türkleri ile anadolu türklerinin arasindaki fiziksel farklarin sebeplerini merak etmeye başladım.

yani buranin 'yol gösterme' hususundaki faydasi cok açık. bir de ilkokul ögretmenimin soyledigi bir sey vardi;

''universitede 'türk' kelimesini arastirmaya basladik, bittiginde önümüzde 20 bin sayfalik bir döküman yığını vardı''

türkcülük mü yapti orada bilinmez ama kızılderililer türkmüş hocu :)
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (26.04.13 21:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.