[]

İnternet üzerinden yurtdışından ürün siparişi

Şimdi, bir veya birkaç tane t-shirt siparişi vereceğim. Siparişi vereceğim sitelerde bir sorun yok; zira ikisi de müzik gruplarının resmi ürün tedarikçisi. Fakat şöyle bir durum var; tek veya birkaç parça ürün getirtildiği vakit, bu siparişlerin gümrükte takılma durumu olabiliyormuş. Bunu tecrübe eden birkaç kişiyle konuşmuştum; fakat kimi siparişlerinde bu sorunla karşılaşırken, kimi zaman da ellerine sorunsuz şekilde ulaşmış. Tamamen şansa mı bağlı yani siparişin teslimatı? Böyle bir şey tecrübe eden varsa, konu hakkındaki bilgilerini aktarırsa müteşekkir olurum. O kadar para boşuna patlamasın göz göre göre.




 
"tek veya birkaç parça ürün getirildiği vakit gümrükte kalması" gibi bir durum nasıl olabilir abi? 0 tane mi getirteceğiz ^^

75€ üzeri olan alımlar gümrükte kalıyor. vergisini vermek zorunda kalıyorsun, bir de özel kargoyla geliyorsa ona ekstra masraf. bir de bazı ürün grupları var telefon, parfüm gibi; onlar ne kadar olursa olsun geçmiyor.

ek olarak, ayda 3 yılda 12 gibi bi maksimum rakam veriliyor ama onu uygulamıyorlar sanıyorum, kanunlarda olup da uygulanmayan şeylerden yani. sen sadece tişört alacaksan, her bir alışın 75€'yu geçmediğine ve aynı üründen 4-5 tane almadığına dikkat et yeter.
  • hjarteblod  (25.04.13 21:32:12) 
birkaç parça derken 2-3 taneyi kastetmiştim ve hatırladığım kadarıyla bu da anlatılmıştı bana. yok, belirttiğin tutarı geçmiyor alacağım ürünler. fakat geçerse de ayrı ayrı getirtmek gerekiyor o zaman. teşekkür ederim.


  • doktor bey  (25.04.13 21:36:05) 
100 doları geçerse ürünlerin ederi gümrükten aranıyorsun, fiyatın %20si kadar gümrüğe komisyon ödüyorsun paketi almak için.

paket takip numarası iste bu arada mutlaka.
  • soulsmasher  (25.04.13 22:21:41) 
Senin dediğin aynı üründen fazla sayıda getirilmesi. 10+ tane falan getirirsen yani. Şansına göre 7-8 tane de sorun olabilir ama gümrükte takılmayacak değerde çok fazla sayı olmaz zaten tişörtte.


  • whoosie  (25.04.13 22:34:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.