[]

Google chrome bunu nasıl yaptı?

merhaba tanzanyalılar

verdiğim resimde google chromenin ana sayfasına bir arama şeysi geldi bunun nerden geldigini bilmiyorum vede nasıl geldigi hakkında hiçbir fikrim yok ama müthiş bir şey oraya aradığım kelimeyi yazınca direk ekşideki sayfası çıkıyor.bu harikulade şeyi nasıl becerdimde oraya koydum onu bilmiyorum.bu neyin nesidir neyin fesidir nerden geldi oraya?

büyük resim boyutu içim : i39.tinypic.com

 
varsayılan arama motoru linkine sözlüğün adresi yazılmış.

edit: ego da nal gibiymiş.
  • teritori  (13.02.09 00:28:58 ~ 00:30:12) 
chrome hiç kullanmadım ama o sayfayı sık ziyaret ettiğiniz için öyle bir şey yapıyor olabilir.


  • sanal uyku  (13.02.09 00:29:51) 
varsayılan arama motoru google.

i43.tinypic.com
  • bagcivan  (13.02.09 00:31:48) 
chrome kullanmadım ama sallıyorum. history'yi de opera'daki speed dial olayı gibi ilk ekrana getiriyor olmasın?


  • phonex  (13.02.09 00:35:58) 
seçenekler, temel bilgiler, varsayılan arama,,
oradan ayarlayabilirsiniz..
ve evet, google her zamanki gibi aşmış..
  • erostrada  (13.02.09 01:19:57) 
Firefox'ta ekşinin arama motorunu eklemekle aynı şey. Opera'cıların "o özellik zaten opera'da var" demesi gibi oldu bu :)


  • edge_nabby  (13.02.09 01:31:14) 
mantığıma yatan @sanal uyku'nunda dedigi gibi sık kullandığım için oldugu.varsayalan arama moturu google ama ekşinin arama motoruda ekli hatta daha fazlasıda var.bence bu arama motorlarından sık kullandığımız oraya geliyor.@erostrada dediği gibi google aşmış..


  • bagcivan  (13.02.09 01:43:40) 
sözlük, arama motorlarını ve bilimum botları sözlükteki arama fonksiyonundan haberdar ettiği için doğaldır otomatik alması.

hatta : sozluk.sourtimes.org

<AdultContent>evet aminakodugum</AdultContent>

ilahi ssg :)
  • tsllbn  (13.02.09 06:27:02) 
evet firefoxta falan da var. ama firefoxa eklemek için bir miktar uğraşmanız gerekiyor. krom her şeyi kendisi halediyor. mesela bence ingilizce wikipedia, almanca wikipedia, paticik.com arama şeysileri kendinden mevcut.

ayrıca da mrtksn ın da dediği gibi tab ile de arama yapılabiliyor.
  • murtaza koptagel  (13.02.09 13:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.